Cât de important crezi că este să poziționezi omul potrivit la locul potrivit, ținând cont de zona de talent a acestuia? Astăzi Claudiu Auraș Popa și Mihaela Olteanu ne prezintă importanța poziționării angajaților noștrii în mediul potrivit pentru ca aceștia să fie productivi și să își poată folosi toate abilitățile pe care le dețin.
De cele mai multe ori, poziționarea greșită a unui angajat poate deveni frustrantă pentru acesta deoarece simte că nu este apreciat, că nu are parte de evoluție sau că nu îi sunt exploatate la maxim cunoștințele și abilitățile. De aceea, pe parcursul acestui episod, gazdele noastre îți vor oferi câteva sfaturi prin care poți evita această greșeală, ținând cont de rolul angajatului, dar și cum să îi motivezi să își depășească limitele.
Tu ai auzit de modelul avionului NATO?
Datorită perioadei mai puțin plăcute pe care o traversăm, tot internetul este plin de informații tehnice despre război, armament și strategii. Acest lucru poate fi benefic dacă știm ce informații să extragem și dacă le trecem prin propriul filtru al gândirii.
Chiar și exemplul pe care vrem să ți-l oferim pleacă de la această situație internațională, dar care poate fi aplicată în organizația ta și care evidențiază foarte mult rolul angajatului. Avionul despre care dorim să îți vorbim oferă o lecție de leadership mai puțin comună, dar foarte importantă. Acesta funcționează corespunzător datorită echipei bine organizate și formate, există foarte mulți militari, fiecare cu rolul său, care se sprijină unul pe celălalt pentru ca avionul să funcționeze și obiectivul să fie atins.
Imaginează-ți că tu ca lider ești pilotul companiei, dar pentru a pilota către succes ai nevoie de un întreg echipaj, fiecare cu rolul lui, care să colaboreze cu tine și să reușiți împreună .
Fiecare om își are locul și rolul lui, este important să afle care este acesta
Mihaela Olteanu
Întotdeauna ține cont de rolul angajatului
Gândește-te la echipa ta ca la un puzzle, fiecare angajat reprezintă o piesă din acest ansamblu pe care la final tu dorești să îl vezi complet și perfect.
Pentru ca puzzle-ul să fie corect, fiecare piesă trebuie poziționată în locul potrivit pentru a se crea un întreg ansamblu de conexiuni care redau frumusețea imaginii.
De aceea, este foarte important atunci când dorești să îți creezi o echipă să ții cont de rolul angajatului, acest lucru fiind posibil prin îndepărtarea lui de zona de confort, dar niciodată de zona de talent pe care o are pentru că s-ar putea să riști să nu mai fie la fel de productiv sau mai rău, să nu facă bine ceea ce poziția îi cere.
Provocarea săptămânii
Analizează-ți echipa din prezent în amănunt și vezi dacă poziționarea angajaților este corectă, dacă aceștia își pot exploata abilitățile și cunoștințele la maxim pentru a vedea dacă este sau nu necesară o reorganizare care să îmbunătățească rezultatele companiei. Nu te teme să faci începi acest proces, poate rezultatele nu vor fi mulțumitoare și îți vei da seama că structura companiei tale a fost defectuoasă mult timp, însă este mai bine să faci această schimbare acum decât să continui pe același drum greșit.
Timeline
Dacă aceste informații ți-au captat atenția și ți-au adus răspunsuri la numeroasele întrebări pe care le ai, ei bine să știi că ai ajuns în locul potrivit, la podcastul potrivit. Prin urmare, dacă încă există dubii că modul în care îți coordonezi echipa și îți conduci organizația nu este unul corect, te invităm pe Mentori de România unde vei găsi o multitudine de informații utile despre leadership, time management, SEO sau marketing. Iar dacă vrei să fii primul care este la curent cu tot ceea ce postăm te invităm să descarci și aplicația.