Angajatul nepotrivit sau cum se blochează motorul companiei S04E04

Cât de mult îți poate influența o veriga slabă a echipei întreaga productivitate a angajaților? În episodul de astăzi Claudiu Auraș Popa împreună cu Mihaela Olteanu discută despre efectele unei verigi slabe în cadrul unei companii, dar și despre modul în care ea poate fi transformată în motorul companiei dacă nu este abandonată, ci încurajată de lider și echipă să urmeze calea potrivită în carieră.

Atunci când ajuți pe cineva să obțină ceea ce își dorește și tu vei obține ceea ce tu îți dorești!

Mihaela Olteanu

Nu îndepărta un om înainite să îl ajuți

Există foarte multe cazuri în care, un om din echipă, poate avea rezultate mai puțin satisfăcătoare sau sub nivelul său de potențial. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, fie acesta nu este poziționat în rolul potrivit, fie nu are o pregătire optimă în domeniu, chiar dacă potențial exista. Pentru a-l putea dezvolta și transforma în motorul companiei nu este foarte greu, însă necesită timp, efort și dorință din partea liderului de a-și ajuta angajații. Cum faci acest lucru? Investește în angajații tăi, oferă-le cursuri de perfecționare, mentori care să le ghideze drumul, posibilitatea de a obține calificări în anumite domenii, în acest mod având parte de angajați bine pregătiți care îți vor duce compania spre succes.

Veriga slabă poate deveni motorul companiei

Fie că ne place sau nu să acceptăm, de cele mai multe ori rezultatele bune ale unei întregi echipe pot fi umbrite de un angajat nepotrivit care nu își face treaba corespunzător. De aceea, este foarte important să știi să îți stimulezi echipa, să se facă diferențieri atunci când este vorba de bonusuri sau laude între cele două categorii de angajați pentru ca ei să rămână motivați pe tot parcursul lor în companie, dar și pentru a evita adoptarea modelului celui slab.

motorul companiei productivitate scazuta

Provocarea săptămânii

Fă o verificare a echipei, analizează sincer și obiectiv care este veriga slabă pentru a putea începe demersul în vederea dezvoltării acesteia și, de ce nu, transformarea ei în motorul companiei, procesul acesta fiind primul pas la care un lider trebuie să apeleze și nu la eliminarea ei din echipă.

Timeline

02:34Metode de prevenire a neplăcerilor 09:50Efectele unui lider nepăsător 12:15Necesitatea unei pauze

Dacă acest episod te-a ajutat să îți îmbunătățești perspectivele în ceea leadership-ul să știi că te afli unde trebuie, poate chiar la podcastul salvator. De aceea, dacă vrei să descoperi mai mult din tainele leadership-ului, SEO sau marketing te așteptăm pe site-ul nostru Mentori de România, dar și pe aplicația mobilă, unde vei putea fi mereu la curent cu cele mai actuale informații.

Leaders HUBEpisod 43