Este atitudinea ta un bun jucator de echipa? S03E05

Fiecare dintre noi avem o putere secretă. Din modul în care o folosim depinde starea noastră și rezultatele noastre. Mihaela Olteanu și Claudiu Auraș Popa ne vor vorbi despre această putere și despre cum aceasta ne schimbă întreaga viață.

Acest ingredient special care îți influențează viața în mod pozitiv sau negativ, în funcție de cum îl folosești, este atitudinea ta. Atitudinea determină starea, acțiunile și rezultatele. Atitudinea creează experiența deoarece reprezintă un filtru mental prin care percepem mediul înconjurător, lumea, situațiile și oamenii.

Moduri de a percepe lumea

Există două perspective prin care putem privi lumea: printr-un filtru pozitiv sau printr-un filtru negativ. Persoana cu o atitudine pozitivă se axează pe soluții, poate face ca lucrurile să se întâmple, caută aspecte pozitive,  vede posibilități și oportunități. În schimb, o persoană negativistă se concentrează asupra problemelor, găsește defecte celorlalți, se concentrează pe ce lipsește și vede limitările.

Atitudinea ta

Ca antreprenor, ai nevoie ca atitudinea ta să fie una pozitivă și optimistă pentru a atinge succesul în afaceri. Dacă ne uităm la viețile oamenilor care au success de durată, indiferent de mediul de activitate, vom descoperi că întotdeauna acești oameni au avut o perspectivă pozitivă asupra vieții. Dacă ești la început de drum în antreprenoriat sau ești lider într-o companie, atitudinea este esențială și trebuie să o folosești în avantajul tău.

De ce să ai grijă de atitudine?

Atitudinea ta se poate schimba prin criticile primite, descurajări și eșecuri, iar problema este că aceste sentimente se tot adună. Din păcate multe persoane nu fac nimic în această privință. Își continua drumul acumulând “praf și murdărie”, iar în timp devin frustrați, deprimați și riscă să renunțe la visul lor. Este de datoria ta să îți menții gândirea curată. Deși poți primi ajutor din exterior, în cele din urmă, nimeni altcineva nu poate curăța casa minții tale în locul tău.

“Lucrurile nu sunt bune sau rele în sine și doar gândirea noastră le face să fie astfel.”

William Shakespeare

Fiecare dintre noi avem întotdeauna posibilitatea de a alege doar că nu suntem mereu conștienți de alegerile pe care le facem. În acest caz, al curățeniei mentale și al atitudinii oamenii chiar au de ales. Ai puterea de a alege ce atitudine să ai chiar și în cele mai dificile împrejurări ale tale. Nu am spus că este ușor, dar alegerea îți aparține în totalitate.

Atitudinea ta și cele 3 principii pentru a o menține pozitivă

Atitudinea este o alegere. Așteptăm ca tot timpul cineva să ne motiveze. Considerăm că circumstanțele dau tonul unei gândiri diferite. Este vorba de împrejurări sau e vorba de atitudine? Indiferent ce ți s-a întâmplat ieri, atitudinea este alegerea ta astăzi.

Atitudinea îți determină acțiunile. Succesul unui învingător stă întotdeauna în atitudine. Atitudinea ta este crucială deoarece va determina felul în care acționezi.

Mentine-ți atitudinea pozitivă zilnic. De ce? Pentru că este mai ușor decât să recâștigi o altă atitudine pozitivă după una negativă. Dacă tu ai deja această atitudine hrănește-o cu gânduri pozitive și menține-o așa.

Provocarea săptămânii

Toți avem lucruri care să ne amintească să fim pozitivi. Alege o fotografie drept stimulentul perfect pentru tine și expune-o la vedere. Găsește ceva care să aibă efect în cazul tău și pune-o pe birou sau pe un perete.

În afaceri, oamenii devin negativiști deoarece simt că nu fac progrese. Începând chiar de astăzi, poți să îți fixezi scopuri zilnice, maxim 3 pe care să le poți îndeplini. Dacă te vei obișui să îndeplinești cele 3 task-uri vei face din succes un obicei.

Timeline episod

04:15Perspective prin care poți vedea lumea 09:46Ce putem face pentru a ne menține atitudinea pozitivă 11:50Cele 3 principii ale unei atitudini pozitive

Până data viitoare, combină atitudinea pozitivă cu toate celelalte principii ale succesului pentru a deveni de neoprit. Dacă ți-a plăcut articolul nostru și vrei să afli mai multe despre cum să te dezvolți pentru a dobândi succesul, nu uita să te abonezi la canalul oficial Mentori de România, sau să îți descarci aplicația!

Leaders HUBEpisod 33