Cele 4 dimensiuni ale unui caracter puternic S03E06

O atitudine potrivită nu este destul pentru a avea succes în afaceri. Atitudinea este doar un pilon important, iar un alt pilon important este prezentat astăzi de Mihaela Olteanu și Claudiu Auraș Popa.

Ce este caracterul interior?

În lumea afacerilor, și nu numai, afacerea crește de la calitatea liderului, dar și a membrilor echipei. Așa cum sunt oamenii pe interior, așa vor fi și rezultatele afacerii. Reputația este ceea ce cred ceilalți despre noi, însă caracterul este ceea ce suntem de fapt. De accea este important să ai un caracter puternic. Trebuie să devii persoana care să poată obține și gestiona rezultatele pe care ți le dorești.

Cel mai bine se vede cum suntem pe interior din modul în care îi tratăm pe cei ceilalți, așa cum spune și o regulă de aur: “Să îi tratezi pe ceilalți așa cum vrei să fii tratat.” La fel ca toate celelalte trăsături care pot fi cultivate pentru a îmbunătăți partea de leadership, caracterul este una dintre ele.

Un caracter puternic aduce avantaje importante în relațiile interpersonale

4 dimensiuni ale unui caracter puternic și avantajele pe care le presupune

Autenticitatea reprezintă puterea de a trăi în văzul lumii, atât cu eșecuri, cât și cu reușite. Fiind autentic și sincer reduce o mare presiune de pe umerii noștri salvând energie și concentrare. Ca lider sau antreprenor este foarte important să fii onest și corect. Un lider care nu este onest nu poate fi lider pentru mult timp.

Gestionarea propiei vieți. Un caracter puternic nu are legătură cu inteligența, ci cu luarea unor decizii potrivite în viață sau în afaceri. Pentru a evita luarea unor decizii greșite putem să decidem cum să ne comportăm înainte să ajungem în situații presante. Este mult mai ușor să îți gestionezi viața dacă ai luat deja deciziile mai dificile legate de propriile valori.

Modestia. Modestia înseamnă să spui un mare “da” condiției umane. Toți facem greșeli, toți avem puncte slabe și este în regulă. Modestia se manifestă în timp, în măsura în care îți accepți punctele slabe și ești permisiv cu slăbiciunile altora.

Nu mă aflu pe acest pământ ca să aflu cât de important pot deveni, ci să îmi dau seama cât mult pot schimba în bine viața celor din jur.

John Maxwell

Curajul. Curajul ne dă puterea să facem ceea ce trebuie în fața temerilor, a oboselii,  a nesiguranței,  care apar în procesul antreprenorial. Caractrul nu se dezvoltă în perioadele de liniște și pace, ci mai ales în situațiile dificile.

Provocările săptămânii

Acordă-ți puțin timp să îți stabilești care sunt valorile tale de la care nu te abați. De la ce valori nu te abați niciodată? Ce anume susții cu orice preț? Creează o listă cu principalele tale valori.

Gândește-te ce poți face în fiecare zi pentru a-ți exprima aprecierea pentru ceilalți, în special față de persoanele pentru care nu ai prea multe afinități sau pe care nu le placi în mod special.

Timeline episod

01:59Caracterul interior 04:17Avantajele caracterului puternic și cum influențează afacerile

Dacă vrei să îți dezvolți acel caracter care să te susțină ca lider, atunci ține cont permanent de aceste dimensiuni. Dacă te-am ajutat să ai o viziune mai clară asupra drumului tău ca lider și te-am convins să îți construiești un caracter puternic, nu uita să te abonezi la canalul oficial Mentori de România, sau să îți descarci aplicația noastră pentru a fi primul care vede noutățile apărute!

Leaders HUBEpisod 34