Relatiile interumane, secretul unui leadership de succes?S03E11

Care este baza unui leadership de succes? În episodul de astăzi, Claudiu Auraș Popa și Mihaela Olteanu, ne vorbesc despre calitatile unui lider și cum relațiile interumane influențează parcursul unui antreprenor, dar și al afacerii sale.

Relațiile interumane, secretul unui leadership de succes?

Arta de a conduce depinde de acele interacțiuni pe care un antreprenor le are cu un asociat, angajat sau consumator. Pentru ca oamenii să te însoțească în călătoria ta, ei trebuie să știe cine ești, iar tu trebuie să știi cine sunt ei. Persoana care te urmărește sau alege să cumpere produsul tău, se conectează cu tine ca om, decide să creadă în tine și în potențialul tău. Un adevărat antreprenor cultivă această conexiune cu oamenii nu doar pentru serviciul sau produsul său, ci pentru relația strânsă ce se formează. Relațiile interumane pot proiecta un viitor sustenabil doar prin simpla credință a oamenilor.

“Unu este un număr prea mic pentru a face o diferență.”

John C. Maxwell

Cum construim relațiile interumane?

Esența unui leadership de succes sunt relațiile interumane. În jurul unui antreprenor, oamenii trebuie să simtă puterea și iubirea față de ceea ce el creează. Am pregătit pentru tine câteva caracteristici ce pot crește dezvoltarea și influența ta:

  1. Respectul este esențial indiferent în ce domeniu îți desfășori activitatea. Pentru a dezvolta colaborări pline de semnificație, respectul trebuie să fie reciproc.
  2. Experiențele comune favorizează relațiile interumane. Un consumator, angajat sau asociat se va simți mult mai conectat cu tine dacă aveți puncte comune.
  3. Încrederea este cea mai importantă caracteristică. Oamenii au nevoie de podul încrederii pentru a cumpăra produsele tale, pentru a simți cât de mult se pot baza pe tine și ce ajutor mare poți fi pentru ei. Ca lider, încrederea este cea care face oamenii să te urmeze, să vadă în tine siguranța și coerența unui viitor strălucit.
  4. Bucuria reciprocă este ingredientul ce dă gust oricărui business. Zâmbetele clienților sau angajaților după ce obțin exact ceea ce își doresc sunt un sentiment unic.
leadership de succes calitatile unui lider

Respectul pe care-l arătăm oamenilor, experiențele comune pe care le împărtășim cu ei, încrederea pe care o construim și bucuria pe care o simțim este dovada unui antreprenor și al unui leadership de succes.

Provocarea săptămânii:

Avem 3 întrebări la care trebuie să răspundeți cu sinceritate, apoi să observați cum vă simțiți:

  • Joc un anumit rol când mă aflu în preajma anumitor persoane?
  • Cum mă port cu oamenii de la care nu am nimic de câștigat?
  • Îmi recunosc greșelile atunci când le fac, dar cât de repede le recunosc?

În decursul zilei de astăzi, încercați să priviți toate persoanele din jurul vostru ca fiind de nota zece, pentru că toți au potențial să fie. Observații pe cei cu care intrați în contact și întrebați-vă: Ce potențial fantastic și ce valoare au fiecare dintre ei? Veți realiza cum se va schimba perspectiva noastră asupra oamenilor din jur.

Timeline episod:

01:12Calitatile unui lider la început de drum 07:02Ce trebuie să demonstreze un antreprenor? 13:46Iubește oamenii așa cum sunt.

Pentru a dezvolta conexiuni interumane stabile, te invităm să asculți episodul de astăzi. Pentru mai multe sfaturi legate de branding, time management sau leadership, nu uita să te abonezi la canalul oficial Mentori de România, sau să îți descarci aplicația noastră pentru a fi primul care vede noutățile apărute

Leaders HUBEpisod 39