Urmărește-ne
Caută
Ne poți asculta și pe:

Este gandirea creativa o calitate a succesului?S03E10

Cu toții avem o gândire creativă care ne ajută să rezolvăm problemele, să găsim soluții și să îmbunătățim lucrurile din viețile noastre. În episodul de astăzi, Claudiu Auraș Popa și Mihaela Olteanu, ne vorbesc despre gândirea creativă și cât de esențială este în lumea antreprenoriatului. Din moment ce imaginația este nelimitată, ce îi lipsește unui antreprenor pentru a atinge succesul?

Ce este gandirea creativa?

„Dumnezeul din noi este imaginația noastră.”

Neville Goddard

Pentru a accepta provocările întâlnite, a inventa metode sau procedee noi, dar cel mai important a creea soluții acolo unde ceilalți vad probleme, trebuie să afli ce este gandirea creativa. Ca antreprenor, aceasta îți oferă o sumă de calități care duc la dezvoltarea, evoluția, claritatea ta și a businessului tău.

Antrenată sau nu, cunoscută sau nu, creativitatea este cea care ți-a permis să obții lucruri în viața ta. Pare o noțiune greu de înțeles, dar toată lumea deține acest tip de gândire. Lucrurile ce ne înconjoară sunt pornite din imaginația cuiva, creativitatea ajutând să fie puse în mișcare. Procesul creativ se focalizează pe un rezultat nou, original, individual.

este gandirea creativa lider in afaceri

Aplicarea creativității în antreprenoriat aduce o valoare personală tuturor activităților la care ești supus, te ajută să îmbunătățești, să-ți permiți să realizezi inovații și procese noi.Cu cât ești mai creativ, cu atât vei avea mai multe ideii strălucitoare. Toată lumea își dorește un conducător sau un asociat care poate dezvolta soluții inexistente anterior la probleme noi sau vechi.

Caracteristicile unui antreprenor creativ

Ceea ce te proiectează către succes prin forțele tale proprii, este gandirea creativa. Ca rezultatul să fie util pentru societate, un lider, trebuie să creeze și să ofere ceea ce este el, să valorifice pasiuniile, abilitățile, experiențele. Antreprenorii creativi se regăsesc în următoarele caracteristici:

  • Prețuiesc ideile, ajungând să exploreze toate opțiunile ce se ivesc în calea lor.
  • Nu le este teamă de necunoscut, sunt curioși despre orice și puși pe treabă.
  • Depășesc granițele cunoașterii, nu resping lucrurile ieșite din comun, acceptă orice provocare.
  • Nu se tem de eșec, încearcă lucruri noi până ajung unde își doresc.
  • Văd soluții acolo unde ceilalți au văzut probleme.

Provocarea săptămânii:

Întrebați-vă: „Cum pot să aduc eu mai multă bucurie în activitatea mea profesională?” Atunci când vă permiteți să fiți creativi cu răspunsul, de fapt, plăcerea de a munci va crește considerabil.


Timp de 30 de zile, notați-vă ideile pe care le-ați putea îmbunătății asupra unui subiect care vă preocupă. Există șanse să fiți uimiți de creativitatea voastra, poate descoperiți și soluția pe care o căutați de mult timp.

Timeline episod:

00:35Cum apar lucrurile din viața noastră? 05:40Cum poți atinge împlinirea? 12:34Ce te face diferit?

Dacă vrei să afli mai multe despre ce este gandirea creativa și cum se antrenează în raport cu antreprenoriatul, te invităm să asculți episodul de astăzi. Pentru mai multe sfaturi legate de branding, time management sau leadership, nu uita să te abonezi la canalul oficial Mentori de România, sau să îți descarci aplicația noastră pentru a fi primul care vede noutățile apărute.

Leaders HUBEpisod 38