Poți fii antreprenor de succes dacă pui întrebări? S03E09

De ce pun copii întrebări? Răspunsul este simplu: pentru a învăța. Întrebările și răspunsurile îi ajută pe copii să înțeleagă lumea din jur și cum funcționează lucrurile. Antreprenorilor le este permis să pună întrebări? În episodul de astăzi, Claudiu Auraș Popa și Mihaela Olteanu, ne vorbesc despre arta de a pune întrebări și puterea lor în leadership.

Ce putere au întrebările în leadership?

Un antreprenor de succes se diferențiază de șefii cu mentalitatea “eu știu tot și toată lumea face ca mine”, prin calitatea întrebărilor pe care și le pune lui sau oamenilor cu care lucrează. Înainte de a conduce, cel mai important este să știi: pe cine conduci și de ce?
Pentru a clădi o afacere sustenabilă și înfloritoare, un conducător trebuie să simtă pulsul echipei zilnic și să ofere credite angajaților. Astfel, fiecare persoană din companie trebuie să simtă că au un lider care îi ascultă, înțelege și apreciează.

antreprenor de succes calitatile unui lider

Întrebările pot determina un caracter mai flexibil, empatic și dorit, fiind cel mai ieftin mod de a te conecta cu ceilalți, mai ales cu consumatorii. Adresând și înțelegând avatarul de client, îi poți oferii siguranța de care are nevoie, simțind că este important pentru tine.

Poți fii antreprenor de succes dacă pui întrebări?

Determinarea și curiozitatea fac parte din calitatile unui lider. Antreprenorii de succes au un sentiment de curiozitate care le permite să caute încontinuu noi oportunități. În loc să se mulțumească cu ceea ce cred că știu, cei curioși pun întrebări provocatoare pentru a explora diferite căi, a vizualiza mai multe posibilități și a înțelege diferite perspective.

“Dacă nu îţi asumi dezvoltarea ca fiind responsabilitatea ta, atunci aceasta nu se va întâmpla niciodată.”

John C. Maxwell

Nu toți oamenii au ușurința de a accesa arta întrebărilor, mai ales în antreprenoriat. Dar, un lider trebuie să descopere această cale de a comunica și cu el, și cu persoanele cu care interacționează. Pentru a deveni un antreprenor de succes trebuie să ai claritate și siguranță, și cel mai important, să știi răspunsul următoarelor întrebări:
Cum te diferențiezi tu de ceilalți?
Ce poți tu să aduci mai bun în această lume?
Ce te motivează?
Cum este să lucreze cineva pentru tine?

Provocarea săptămânii:

În următoarele 3 zile, orice situație provocatoare pe care o veți avea, indiferent că soluția apare rapid, încercați să vă întrebați: Ce altceva este posibil aici? Veți antrena abilitatea de a deschide noi posibilități, oportunități pentru creșterea și expansiunea voastră.


Apoi, v-ați întrebat vreodată: la ce întrebare mi-ar plăcea să răspund sincer? Acum aveți ocazia! Adresați-vă această întrebare cu sinceritate.

Timeline episod:

01:39Puterea întrebărilor în antreprenoriat 08:42Întrebări la care trebuie să știi răspunsul

Dacă te-ai convins cât de importantă este arta întrebărilor pentru un antreprenor de succes, dar vrei să afli ce fel de întrebări trebuie să-ți adresezi, ascultă episodul de astăzi. Pentru mai multe sfaturi legate de branding, time management sau leadership, nu uita să te abonezi la canalul oficial Mentori de România, sau să îți descarci aplicația noastră pentru a fi primul care vede noutățile apărute.

Leaders HUBEpisod 37