Cum poți crește productivitatea prin Tehnica Time Batching – S3E08

În episodul de astăzi vom vorbi despre Time Batching, una dintre cele mai importante tehnici de productivitate. Suntem alături de gazdele podcastului, Remus și Andreas Bălan, care te vor face să înțelegi cum poți deveni mai organizat și mai eficient.

Ce este batching-ul?

Această tehnică presupune a lucra într-un anumit interval de timp activități de același gen sau care se bazează pe resurse asemănătoare. De exemplu, îți poți rezerva o anumită perioadă din ziua ta pentru a răspunde la emailuri sau a vorbi cu clienții, activități care sunt similare.

Time Batching, tehnici de productivitate

Cât de mult timp investim în fiecare activitate?

În timpul zilei, când avem deja mai multe activități, ideal ar fi să le grupăm, pentru că este nevoie de un anumit interval de timp, care să-i permită creierului să intre sau să iasă din flux. Un lucru pe care sigur l-ai observat este că, odată ce ai intrat în flux, productivitatea crește.

„Ce facem noi e să dedicăm timp unor anumite activități, iar asta ne ajută la productivitate.”

Remus Bălan

Tipuri de Time Batching

  1. Vertical – se realizează într-un anumit interval de timp, în aceeași zi
  2. Orizontal – se organizează pe anumite zile din săptămână
  3. Mega Batching – ai nevoie de mai multe zile pentru o anumită activitate

Timeline episod

01:20De ce e importantă această tehnică? 03:33De cât timp avem nevoie? 07:05Tipuri de batching

Provocarea săptămânii

Analizează activitățile pe care le ai și grupează-le pe loturi. Fie că este de tip orizontal, vertical sau mega batching, organizarea zilei este rezultatul cel mai important, întrucât și tehnica este foarte eficientă.

Dacă acest episod te-a ajutat să înțelegi mai bine cum să-ți gestionezi mai eficient timpul, atunci revino și ascultă restul episoadelor din podcastul 1440. Suplimentar ne poți urmări și pe Facebook și LinkedIn.

1440Episod 43