Tehnica POMODORO sau cum să îți dublezi productivitatea S3E09

În episodul de astăzi vom discuta despre Pomodoro, una dintre esențialele tehnici de productivitate. Suntem alături de gazdele emisiunii, Andreas și Remus Bălan, care te vor ajuta să înțelegi cum îți poți organiza mai eficient timpul, folosindu-te de aceste tehnici.

Ce este tehnica Pomodoro?

Pomodoro face parte din metodele clasice pentru cresterea productivitatii, bazându-se pe alternanța dintre muncă și relaxare. Această tehnică a fost descoperită de italianul Cirilio, care a constatat că este mai eficient dacă lucrează 25 de minute, cu o pauză de 5 minute.

tehnica pomodoro, cresterea productivitatii

Metoda Pomodoro poate fi adaptată?

Dacă programul nu îți permite să lucrezi pe baza tehnicii clasice, poți încerca varianta adaptată. În caz că nu știai deja, aplicațiile de productivitate au la bază tehnica Pomodoro adaptată, lăsându-te să alegi cum șă echilibrezi aceste două activități menționate anterior.

„A lua pauze este o dovadă de curaj, că vrei cu adevărat să fii productiv.”

Remus Bălan

Știai că există și Pomodoro extins?

Cu ajutorul ei, îți poți organiza săptămâna mai ușor. De exemplu, poți avea 2 zile de muncă și 2 de pauză. De asemenea, poți aplica acest lucru și lunar, adică la două sau trei săptămâni să îți iei un weekend prelungit.

La nivelul companiilor, șansele ca angajații să fie productivi cresc dacă programul le permite să lucreze în stilul tehnicii menționate anterior, informează Remus Bălan.

Timeline

01:47Ce este Pomodoro? 05:02Cum găsim echilibrul? 08:19Pomodoro extins

Provocarea săptămânii

Pornește de la un Pomodoro extins pe an, până la cel extins pe orele zilei, trecând prin toate etapele amintite. Încearcă să aplici continuu alternanța dintre muncă și relaxare și spune-ne după o lună cum funcționează.

Dacă acest episod te-a ajutat să înțelegi mai bine gestionarea timpului, atunci revino și ascultă restul episoadelor din podcastul 1440. Suplimentar ne poți urmări și pe Facebook și LinkedIn.

1440Episod 44