Cum sa spui NU este un obicei care se învață S3E10

În episodul de astăzi vei înțelege cât de important e să spui „nu” la momentul potrivit. Gazdele emisiunii, Remus și Andreas Bălan, îți vor dezvălui cum acest lucru te poate ajuta mai mult decât credeai.

cum sa spui nu, dezvoltare profesionala si personala

Cum sa spui nu?

În multe dintre situațiile cu care ne confruntăm, ni se pare mai potrivit să spunem un „da”, decât un „nu”. Există scenarii în care să îți placă niște lucruri și să le spui da, dar să spui nu unor lucruri care te pasionează și mai mult. Acest mecanism ne poate afecta mai mult decât ne-am aștepta: suntem nevoiți să refuzăm ceea ce îndrăgim și mai mult.

„Ceea ce îți place te împiedică să obții ceea ce îți place și mai mult. E bine să pui stop.”

Remus Bălan

De ce nu putem spune „nu” unor oameni?

Cum sa spui nu oamenilor este o întrebare necesară în procesul de dezvoltare profesionala si personala. Ne este greu să renunțăm la oameni, întrucât ne atașăm emoțional de ei și nu putem rupe acele conexiuni. Acest lucru se regăsește frecvent și în domeniul companiilor, unde anumiți angajați sunt păstrați în funcție datorită vechimii. Rezultatul nu poate fi decât negativ și poate conduce la pierdere.

Timeline

03:55Despre cel mai mare nu 07:00Cum sa spui nu? 13:55„Nu”, în relație cu oamenii

Provocarea săptămânii

Analizează activitățile pe care le întreprinzi în mod regulat și persoanele cu care interacționezi, iar mai apoi spune „nu” atunci când simți asta. Pune în balanță și urmărește care crezi că este mai important: să spui „nu” unor lucruri care poate acum îți plac sau să spui „da” lucrurilor care chiar ajută?

Dacă acest episod te-a ajutat să înțelegi mai bine gestionarea preferințelor, atunci revino și ascultă restul episoadelor din podcastul 1440. Suplimentar ne poți urmări și pe Facebook și LinkedIn.

1440Episod 45