Cum să dezvolți pas cu pas un plan de crestere a performantei S4E16

Indiferent de mărimea sau industria în care activează, fiecare companie este construită cu ajutorul puterii și angajamentului echipei. Așadar, de ce este atât de necesar ca orice organizație să aibă un plan bine conturat pentru creșterea profesională a angajaților săi? Ce beneficii aduce acest plan întregii echipe?

În episodul de astăzi, Claudiu Auraș Popa și Mihaela Olteanu vor explora în profunzime aceste întrebări și vor oferi soluții practice și strategii eficiente pentru a dezvolta și menține performanta echipei. Vei descoperi de ce investiția în creșterea și dezvoltarea angajaților este esențială pentru a obține rezultate remarcabile în cadrul companiei tale.

Pe măsură ce gazdele noastre vor dezvălui avantajele unui plan de crestere pentru angajați, tu vei putea descoperi cum acesta contribuie la stimularea motivației și angajamentului în rândul echipei, cum influențează satisfacția și retenția angajaților și, în cele din urmă, cum conduce la creșterea performanței organizaționale în ansamblu.

Resursa umană este cea mai importantă resursă într-o companie

Mihaela Olteanu

Cât de atent ești la creșterea personală a membrilor echipei?

În zilele noastre, tot mai mulți lideri își concentrează întreaga atenție asupra rezultatelor companiei, a cifrelor care, de cele mai multe ori, oricât de mari ar fi, nu par mulțumitoare, uitând complet de întreaga echipă care muncește din greu pentru acele rezultate. Așa că, întrebarea noastră pentru tine, dragă lider, este: Când ți-ai concentrat ultima dată atenția pe performanța echipei și elaborarea unui plan de crestere pentru aceasta?

Dacă răspunsul nu este unul care să te mulțumească, astăzi îți vom oferi „rețeta magică” prin care poți contribui la evoluția angajaților tăi. Prin urmare, primul pas este să implementezi în echipa ta câțiva pași care vor contribui la creșterea personală. Iată care sunt aceștia:

  1. Rezervă-ți timp zilnic pentru creștere
  2. Îndosariază-ți informația „culeasă”
  3. Pune în practică lucrurile pe care le citești și pe care le înveți
  4. Alege pe cineva pe care să crești pentru a deveni lider, ca mai apoi, la rândul său, să „crească” alți oameni

Acestea sunt doar câteva etape, care odată implementate în echipa ta, vor da rezultate imediate. Însă, ca orice proces de lungă durată și acesta necesită timp, efor și repetiție pentru a deveni un obicei, așa cum prevede și un plan de creștere. Așa că nu ezita să fii tu cel care pornește această „mișcare” când este pusă pe pauză, pentru că nimic nu inspiră mai mult decât un lider dornic de evoluția și succesul angajaților.

Cum un plan de crestere a salvat o firmă de la faliment

Această poveste se învârte în jurul unei firme de salubrizare, domeniu care în societatea actuală este de cele mai multe ori asimilat cu mizerie sau gunoi. Managerul acestei firme a reușit să dărâme aceste stereotipuri și să dovedească societății că a putut să ducă firma și angajații la următorul nivel cu ajutorul unui plan de dezvoltare.

Cum a făcut acest lucru?

S-a concentrat pe creșterea fiecărui membru din echipă și le-a oferit oportunitatea de a evolua și a se dezvolta continuu. Acesta și-a dedicat timpul fiecărui angajat în parte, a ascultat nevoile și dorințele acestuia, punând bazele unui plan de dezvoltare personală care a reușit să ducă afacerea la următorul nivel și să promoveze un stil de leadership complet diferit. Rezultatul a fost unul neașteptat și, în doar 5 ani a reușit nu doar să scoată firma din faliment, dar să o pună și pe primele locuri din județ.

Morala acestei scurte întâmplări este să nu te temi să investești în membrii echipei tale și să pui bazele unui plan de crestere pentru că rezultatele pot fi uimitoare.

plan de crestere performanta echipei

Provocarea săptămânii

În această săptămână îți vom oferi o provocare puțin mai diferită, care te va scoate din zona te de confort și care te va ajuta atât pe tine, cât și pe angajații tăi în „călătoria de creștere”.

Aplică acești 5 pași în micile confruntări pe care le întâmpini în companie și analizează la rece modil în care problema a fost soluționată în comparație cu modul în care acționai în trecut:

  1. Confruntă-te pozitiv și cât mai des
  2. Separă persoana cu care te confrunți de fapta greșită pe care a făcut-o
  3. Acordă-i persoanei cu care te confrunți prezumția de nevinovat
  4. Spune-i persoanei cu care ai conflict ce simți pentru că ea a greșit
  5. Oferă-i persoanei în cauză un plan prin care își poate îndrepta greșeala

Timeline

03:40Pe ce să te bazezi când vrei să formezi un lider 06:56Cum a salvat planul de crestere o firmă de la faliment 08:53Etape practice pentru creșterea personală

În acest proces de creștere, noi suntem alături de tine cu sfaturi și sugestii pe care le poți aplica pentru a-ți ușura drumul și a înregistra rezultate remarcabile. De aceea, te invităm să ne urmărești pe Mentori de Romania pentru a fi la curent cu cele mai noi informații din zona de leadership, SEO, marketing și branding. De asemenea, te invităm și pe Tu Inspiri România unde vei putea asculta podcasturi cu povești motivaționale ale antreprenorilor români, care au trecut prin etape asemănătoare cu cele ale afacerii tale și care îți pot oferii răspunsuri.

Leaders HUBEpisod 55