Cum poți crea o cultura organizationala mai puternica prin simpatie S4E14

Construirea unei culturi organizaționale puternice poate fi dificilă și consumatoare de timp. Încercarea de a-ți menține moralul și de a te asigura că toată lumea lucrează împreună într-o manieră coerentă poate fi copleșitoare.

Prin urmare, dezvoltarea gradului de simpatie la locul de muncă este esențială pentru cultivarea unei astfel de culturi. De aceea, în episodul de astăzi gazdele noastre Claudiu Auraș Popa și Mihaela Olteanu vor discuta despre rolul important pe care simpatia unui lider o ocupă într-o cultura organizationala mai puternica, dar și cum îți poți dezvolta această abilitate pentru a crea conexiuni mai puternice cu angajații.

Despre simpatie: ce se întâmplă în lipsa ei și cum poți „crește lideri cu ajutorul acestui „dar”

podcast despre leadership imbunatatirea simpatiei liderului

Începem prin a-ți spune că lipsa de simpatie atrage numai efecte negative în compania ta, iar dorința de a avea o cultura organizationala mai puternica este spulberată. Cred că deja știi că un lider reprezintă punctul de plecare al unei companii, caracterul său este oglinda întregii echipe, iar atitudinea și comportamentul se transmit mai departe. Lipsa simpatiei unui lider aduce în companie o atmosferă „mortuară” în care angajații sunt lipsiți de creativitate, productivitate, iar singura recompensă pentru care încă mai vin la muncă este salariul.

Ce poți face în acest caz, dacă și tu te regăsești în situația descrisă mai sus? Ei bine, trebuie să analizezi care sunt motivele pentru care tu, dragă lider, nu poți expune acest comportament echipei tale și cum poți apela la simpatie pentru a crea o cultura organizationala mai puternica și lideri reprezentativi pentru compania ta.

Odată ce ai descoperit aceste motive și ai reușit să treci peste această etapă, cu siguranță vei dori să împrăștii acest dar asupra întregii echipe, dar mai ales asupra viitorilor lideri din companie pentru că nu ai vrea să îți urmeze comportamentul pe care l-ai avut.

Prin urmare, iată care sunt cele 3 întrebări la care să îți răspunzi înainte de a lua decizia să creezi un lider în compania ta:

  1. Viața mea merită să fie luată drept exemplu?
  2. Care este principala mea trăsătură puternică pe care o pot transmite mai departe și care va ajuta viitorul lider să fie urmat de întreaga echipă?
  3. Cum pot dezvolta pe viitor liderii?

Înainte de a răspunde la aceste întrebări, dă dovadă de simpatie față de tine, pentru că doar așa vei putea răspândi acest comportament asupra întregii echipe.

Examinările vor îngusta progresul, iar așteptările vor promova succesul!

Claudiu Auraș Popa

Cum poți crea o cultura organizationala mai puternica prin simpatie

Știm că acesta este momentul mult așteptat din episodul de astăzi, așa că o să trec direct la modul în care poți crea o cultură organizațională mai puternică apelând la simpatie.

  1. Dovedește transparență – nu ascunde praful sub preș, iar după ce îți recunoști greșeala vei vedea că în ochii angajaților tăi vei deveni mai prețios
  2. Acordă timp – trebuie să îți acorzi timp atât ție, cât și angajaților pentru că nu poți „crește” simpatia în oameni dacă tu izbucnești din orice lucru mărunt și oferi angajaților atenție doar când îi critici
  3. Crede în oamenii tăi – în acest mod îi vei motiva mai mult și îi vei ajuta să își scoată la suprafață potențialul neexplorat
  4. Încurajează-ți echipa – ea este motorul companiei tale, oxigenul fără de care afacerea ta nu ar putea exista, așa că nu te reține atunci când vine vorba de laude și încurajări pentru ca echipa ta MERITĂ
  5. Păstrează speranța vie – în acest mod vei putea păstra moralul ridicat al echipei, chiar și în zilele mai puțin plăcute. Cum faci asta? Printr-o atitudine pozitivă și oferind atenție potențialului tuturor angajaților
cultura organizationala mai puternica podcast despre leadership

Provocarea săptămânii

Exercițiul de săptămâna aceasta se va concentra pe tine și acțiunile tale. Ce trebuie să faci? Analizează cu atenție timpul petrecut cu oamenii din compania ta, atitudinea pe care ai avut-o față de ei de-a lungul timpului și fii sincer! Acceptă-ți toate slăbiciunile și începe procesul de schimbare pornind de la ele.

cultura organizationala mai puternica imbunatatirea simpatiei liderului

Timeline

01:38Ce se întâmplă în organizație când simpatia lipsește 03:41Ce îi împiedică pe lideri să dea dovadă de simpatie 07:31Cum să creezi o cultură organizațională puternică

Construirea unei culturi organizaționale puternice poate fi adesea dificilă, mai ales dacă simpatia nu reprezintă punctul forte al liderului. Asta nu înseamnă că acest comportament nu poate fi dezvoltat, iar lucrurile nu pot evolua spre bine, dacă există dorință și motivație din partea liderului, el poate muta și munți. În acest proces, noi suntem alături de tine cu sfaturi și sugestii pe care le poți aplica pentru a-ți ușura procesele și a înregistra rezultate remarcabile. De aceea, te invităm să ne urmărești pe Mentori de Romania pentru a fi la curent cu cele mai noi informații din zona de leadership, SEO, marketing și branding. De asemenea, te invităm și pe Tu Inspiri România unde vei putea asculta podcasturi cu povești motivaționale ale antreprenorilor români, care au trecut prin etape asemănătoare cu cele ale afacerii tale și care îți pot oferii răspunsuri.

Leaders HUBEpisod 53