Sfaturi de utilizare a energiei liderului in motivarea echipei S04E08

Liderii sunt însărcinați cu o slujbă dificilă – motivarea, inspirarea și ghidarea echipei lor către succes. Nu este întotdeauna ușor să schimbi cursul acțiunii sau să scoți tot ce e mai bun din fiecare dacă din partea acestora nu este voință sau nu se simt bine în mediul de lucru. Responsabilitatea tuturor membrilor echipei este de a obține rezultatele de care au nevoie, dar dacă liderii nu pot oferi motivația și îndrumarea necesare, aceste rezultate vor avea de suferit. Lăsată necontrolată și nerezolvată, demotivarea se strecoară și toată lumea își pierde concentrarea și impulsul.

De aceea, invitații noști de astăzi, Claudiu Auraș Popa împreună cu Mihaela Olteanu discută despre cum utilizarea energiei liderului poate schimba modul de desfășurare al acțiunilor din echipă, cum aceasta devine mai motivată și mai productivă, dar și despre cum să cultivi un moral ridicat în compania ta.

E nevoie , ca lider, să-i ajuți pe oamenii tăi să-și dezvolte moralul

Claudiu Auraș Popa

Importanța moralului ridicat într-o echipă

Așa cum am dicutat și în episoadele anterioare, liderul dă tonul oricărei schimbări, el este locomotiva companiei și devine punctul de plecare al unei noi inițiative. Dar ce facem când acesta are un moral scăzut și în echipa sa seamănă doar anxietate, stres, panică? Ei bine, el trebuie să se dezvolte, să investească în propria persoană și să își cultive atribuții și valori pe care să le poată împărtăși cu echipa pentru rezultate fantastice.

După ce moralul liderului este din nou la cote înalte și poate face față cu brio tuturor situațiilor, acesta trebuie dezvoltat și la nivel de echipă. Cum faci acest lucru? Prin utilizarea energiei liderului care trebuie să se focuseze pe următorii pași:

  1. Află de ce moralul echipei este jos – de cele mai multe ori acest nivel al moralului poate fi influențat de factori personali, factori din companie, prin urmare, trebuie să îți asculți activ angajații, să încerci să remediezi, pe cât posibil, aceste „erori” care trag moralul în jos și cel mai important, NU ÎȚI JUDECA ECHIPA.
  2. Seamănă încredere printre oamenii din echipă – un alt element care poate trage în jos moralul echipei este neîncrederea în colegii de la locul de muncă, care face ca atmosfera de la lucru să fie tensionată, apăsătoare și inconfortabilă; de aceea, rolul unui lider este de a crea încredere între oamenii din echipă, prin diverse metode, pentru a le oferi angajaților un mediu productiv și familiar.
  3. Creează energie – utilizarea energiei liderului este un factor principal care contribuie la moralul ridicat al echipei, de aceea liderul trebuie să „împrăștie” zilnic energie bună în echipa sa pentru ca aceștia să o absoarbă, să o dubleze și să o dea mai departe, acest ciclu continuu ajutând la creșterea productivității companiei.
  4. Creează speranța de mai bine – nu îți lăsa echipa să stagneze, chiar dacă lucrurile merg bine în companie creează loc de mai bine și transmite acest gând echipei, nu doar că îi vei motiva să își facă treaba mai bine pentru că vezi potențial în ei, ci vei crește semnificativ și succesul companiei.

Când faci bine, te simți bine, iar când te simți bine, faci bine!

Mihaela Olteanu

Dezvoltă echipa prin utilizarea energiei liderului

Dezvoltarea continuă a echipei este esnțială, mai ales într-o afacere cu obiective mari, pe termen lung. Liderului îi revine cea mai importantă atribuție atunci când vine vorba de dezvoltare pentru că el este principala persoană care investește timp, efort și resurse pentru ca acest proces să se întâmple. De aceea, energia cu care face acest lucru, motivația și devotamentul sunt elemnte importante din parcursul acestui proces. Un alt sfat pe care îl oferim liderilor care ne ascultă și ne citesc sfaturile este să își construiască un nou lider din cadrul companiei. Cu siguranță ai întâmpinat sau o să întâmpini problema „Dacă plec în vacanță cui îi las toatăe atrbuțiile mele? ”. Crearea unui lider din interiorul echipei va duce la motivarea celorlalți agajați că se poate atinge acest prag și vei evita prin această modalitate să aduci un lider din exterior care poate „avaria” nivelul moralului.

utilizarea energiei liderului podcast despre leadership

Provocarea săptămânii

Analizează moralul echipei tale și vezi unde se poziționează, este scăzut, moderat sau, de ce nu, ridicat. După această analiză, în cazul în care rezultatele nu sunt mulțumitoare, aplică una dintre etapele de ridicare a moralului descrise mai sus pentru a începe procesul de „înflorire” al acestuia și pentru a-ți duce echipa pe culmile victoriei.

Timeline

00:51Efectul unui succes „pe timp de problemă” 05:38Cum ajută moralul ridicata 07:38Etapele de creare a moralului ridicat

Dacă și discuția de astăzi ți s-a părut benefică și ți-a adus răspunsul la multele întrebări pe care le ai, te așteptăm și data viitoare unde vom dezbate mai multe sfaturi despre leadership. De asemenea, dacă vrei să afli informații despre SEO, brand, marketing sau să asculți alte podcasturi cu experiențele altor antreprenori te așteptăm pe Mentori de România și Tu Inspiri România.

Până data viitoare ai grijă de tine și echipa ta!

Leaders HUBEpisod 47