5 pași care te ajută în organizarea vietii antreprenoriale S4E15

Leadershipul implică gestionarea mai multor sarcini în același timp, dar jonglarea constantă cu nenumărate sarcini și cu o listă din ce în ce mai mare de responsabilități poate face orice lider să se simtă slăbit și dezorganizat, ceea ce duce la un stil de viață haotic și copleșitor.

Dacă este lăsată necontrolată, dezorganizarea poate duce la haos în fiecare domeniu al vieții tale, inclusiv în afacerea ta. Îți afectează productivitatea, finanțele, relațiile și, cel mai important, bunăstarea emoțională.

De aceea, în episodul de astăzi, gazdele noastre Claudiu Auraș Popa împreună cu Mihaela Olteanu îți oferă 5 pași care te ajută în organizarea vietii antreprenoriale și care te vor transforma în cel mai bun exemplu de lider.

Ce poate face pentru început un lider care se confrunta cu dezorganizarea

Înainte de a implementa schimbări în viața ta și de-ți dori organizarea vietii antreprenoriale, trebuie să conștientizezi sursa problemei și să o accepți. De cele mai multe ori, liderii pun dezorganizarea pe seama multitudinii de task-uri pe care le au și consideră că acest lucru este perfect în regulă. Ei bine, pe termen lung, dezorganizarea ta se va transmite și echipei, pentru că un lider este oglinda echipei sale, iar dacă acesta își dorește angajați cu aptitudini și valori importante trebuie mai întâi să le dețină.

Acum, trecând la subiectul episodului de astăzi, pentru a combate dezorganizarea, pentru început, trebuie să îți faci o autoanaliză, adresând-ți următoarele întrebări:

  1. Pot da un exemplu cu ceea ce se întâmplă în viața mea?
  2. Sunt eficient în zonele în care vreau să se dezvolte compania mea:
  3. Ce presupuneri am făcut și ar trebui schimbate?

Dacă răspunsurile la aceste întrebări nu sunt mulțumitoare, este momentul să faci o schimbare. Nu trebuie să pui și mai multă presiune pe tine, ci trebuie să accepți că ai nevoie să faci acest pas și să îl îmbrățișezi pentru că doar în acest fel îți vei putea urca afacerea pe culmile succesului și vei inspira echipei ideea de „cel mai bun lider”

Autoritatea nu se cumpără, ea se câștigă!

Mihaela Olteanu

5 pași care te ajută în organizarea vietii antreprenoriale

Știm că acesta este momentul mult așteptat din episodul de astăzi, așa că o să trec direct la cei 5 pași care te vor ajuta să elimini dezorganizarea din viața ta antreprenorială.

  1. Eu servesc ca model – fiecare proces din companie începe prin modelul în care, tu ca lider, demonstrezi cum trebuie îndeplinite sarcinile. Tu ești punctul punctul de plecare al tuturor acțiunilor, deciziilor și comportamentelor, iar când vine vorba de dezorganizarea angajaților trebuie să îți reamintești că tu ești modelul lor și comportamentul se transmite.
  2. Eu sunt mentorul lor – comportamentele și aptitudinile trebuie demonstrate în fața angajaților, dar ce faci când ei nu te urmează? Aici se produce adevărata diferență dintre un șef și un lider exemplar, un lider va știi întotdeauna cum să își facă angajații să îl urmeze.
  3. Eu monitorizez – în această etapă angajații care au fost lângă tine și au învățat cum să rezolve task-urile îți vor prelua din sarcini. Delegarea este unul dintre inamicii dezorganizării, de aceea nu te reține în a-ți delega sarcinile oamenilor de încredere și nu uita să ai o atitudine pozitivă și să îi încurajezi.
  4. Eu motivez – Ajuns în această etapă, te vei retrage ușor din peisaj și îți vei lăsa angajatul căruia i-ai delegat sarcinile tale să se ocupe de acestea, tu trebuind doar să te asiguri „din umbră” că știe cum să procedeze fără ajutorul tău.
  5. Eu ca lider multiplic – pentru că deja ai format un lider în care să te încrezi și căruia i-ai delegat din sarcinile sale, la rândul său el va crea un alt lider cu care va face acest lucru, iar efectul acestei decizii pe care tu ai luat-o este unul de bulgăre. Acest bulgărea va prelua treptat din atribuțiile tale, lăsându-te să te concentrezi pe lucruri cu adevărat importante pentru companie și permițându-ți să fii mai organizat.
organizarea vietii antreprenoriale cel mai bun exemplu de lider

Provocarea săptămânii

În această săptămână te invităm în lumea introspecției și te invităm să îți analizezi modul în care îți conduci viața, compania, echipa pentru a afla dacă ești un bun exemplu și dacă vei putea să îți conduci echipa și compania către ceea ce îți dorești. Dacă această introspecție nu te mulțumește, nu ezita să apelezi la cei 5 pași care te ajută în organizarea vietii antreprenoriale, pot fii salvatori!

Timeline

02:52Cât de mul contează ca viața liderului să fie un exemplu pentru angajați 05:33Exemple de „AȘA NU” 08:40Modalități de combatere a dezorganizării

Eliminarea dezorganizării poate fi adesea dificilă, mai ales dacă listele clare de sarcini nu reprezintă punctul forte al liderului. Asta nu înseamnă că acest comportament nu poate fi dezvoltat, iar lucrurile nu pot evolua spre bine. În acest proces, noi suntem alături de tine cu sfaturi și sugestii pe care le poți aplica pentru a-ți ușura procesele și a înregistra rezultate remarcabile. De aceea, te invităm să ne urmărești pe Mentori de Romania pentru a fi la curent cu cele mai noi informații din zona de leadership, SEO, marketing și branding. De asemenea, te invităm și pe Tu Inspiri România unde vei putea asculta podcasturi cu povești motivaționale ale antreprenorilor români, care au trecut prin etape asemănătoare cu cele ale afacerii tale și care îți pot oferii răspunsuri.

Leaders HUBEpisod 54