Soluții strategice pentru dezvoltarea de durata a companiei S04EO6

Poate fi greu să recunoști nevoia de dezvoltare și importanța acesteia în cadrul companiilor, mai ales atunci când liderul potrivit nu este acolo pentru a înțelege valoarea pe care o aduce un astfel de pas. Dacă organizațiile doresc să rămână competitive și să se adapteze la vremurile în schimbare, trebuie să-și încurajeze liderii și managerii să ia în considerare oportunitățile de dezvoltare și creștere pentru a putea continua „lupta către supremație”. Pentru a ușura acest proces și pentru a vă oferi solutii strategice, invitații noștri Claudiu Auraș Popa împreună cu Mihaela Olteanu discută în episodul de astăzi despre această nevoie de dezvoltare continuă a unei companii, dar și despre rolul liderului în această etapă.

Cum poate deveni un lider GPS-ul companiei sale

Poate această comparație pare să fie fără sens și nu găsești legătura între un lider și un GPS. Ei bine, legătura este una simplă, atât liderul cât și GPS-ul calculează pe și oferă cea mai bună rută spre ajunge în punctul dorit pe baza unor soluții strategice la care aceștia apelează. Liderul poartă una dintre cele mai grele atribuții în cazul unei companii și anume, luarea deciziei. Pentru a înțelege această atribuție în adevăratul său sens venim spre tine cu un exemplu. Mica noastră istorioară are la bază decizia companiei Nokia de a deschide o fabrică la noi în țară, prilej cu care o altă fabrică a fost închisă. Poate nu pare nimic ieșit din comun acum, ba dimpotrivă pare un pas mare spre dezvoltarea economică a țării, oferind multe locuri de muncă. Ei bine, „visul” nu avea să țină prea mult deoarece, după 3 ani, 7000 de oameni au fost concediați, iar fabrica a fost închisă. Ce s-a întâplat de faapt în această companie și de ce a fost nevoită să închidă în decursul a mai puțin de 5 ani 2 fabrici? Acestei companii, cu precădere liderului, i-a lipsit viziunea și nu s-a poziționat corect pe piață pentru a putea evolua și pentru a-și putea continua „lupta” cu adversarii săi către supremație. Morala acestei povești este că jocul se schimbă permanent, de aceea liderul trebuie întotdeauna să găsească soluții strategice care să faciliteze dezvoltarea companiei și să o conducă spre succes.

Cel care este ancorat în realitate poate să o accepte și să facă schimbările necesare pentru a avea succes

Claudiu Auraș Popa

De ce să utilizezi soluții strategice pentru compania ta?

Răspunsul este unul simplu, pentru a-ți ușura parcursul și pentru a avea succesul garantat. În acest sens venim spre tine și cu o astfel de soluție, mai exact tabela realității. Pe cât de complex sună, pe atât de simplu este. Gândește-te la un meci de fotbal și de metoda de evaluare a succesului unei echipe, pe tot parcursul meciului golurile sunt înregistrate pe o tabelă care relevă la finalul celor 90 de minute cine este învingătorul. Orice companie are nevoie de o astfel de tabelă care să o țină ancorată în prezent, dar pentru a cărui scor echipa să lucreze în fiecare moment pentru a se declara învingătoare.

Provocarea săptămânii

Dacă te afli la cârma unei companii sau ești antreprenor principala ta responsabilitate este să verifici din când în când acea tabelă a realității și dacă ea urmează și coincide cu drumul către succes stabilit încă de la început. De asemenea, este necesar să evaluezi constant și eficiența cu care tu consulți realitatea proprie deoarece este necesar să existe o bază reală a oricărui vis.

Timeline

01:23Semnele nevoii de schimbare 05:36Modalități de evaluare a progresului 08:16Ce se întâmplă când realizezi nevoie de schimbare

Astăzi am analizat de ce o companie are nevoie de schimbare precum și rolul important pe care îl ocupă liderul în acest proces, dar există mulți alți factori esențiali legați de o afacere pe care i-am tratat în podcasturile noastre. Este esențial să adopți o abordare strategică și să te echipezi ca lider cu abilitățile potrivite pentru a avea succes, abilități pe care le poți împărtăși mai departe cu echipa ta. De aceea, te invităm să asculți și podcasturile noastre care discută despre importanța rolurilor într-o afacere, precum și despre modul în care îi poți ajuta pe angajații slab pregătiți să devină contribuitori cheie ai organizației, toate aceste elemente garantând succesul companiei tale. Pe lângă discuțiile despre leadership, îți reamintim că discuțiile despre marketing, branding, SEO și managementul timpului au loc pe platformele noastre Mentori de România și Tu Inspiri România, precum și pe aplicația noastră mobilă.

Fill out my online form.
Leaders HUBEpisod 45