Despre gandirea negativa și alte caracteristici ale mentalității omului sărac S5E16

Episodul de astăzi continuă discuția dintre Adrian Burlacu și Răzvan Vasile de săptămâna trecută. Dacă nu ai ascultat încă prima parte, îți recomandăm să o faci acum (iar apoi să te reîntorci la acest episod pentru partea a II-a).

Acesta este ultimul episod al sezonului. Îți mulțumim că ne-ai fost alături și că ne-ai ascultat săptămâna de săptămână. Profităm de pauza dintre sezoane pentru a analiza ce am făcut bine și ce aspecte necesită îmbunătățiri din partea noastră, așa că rămâi aproape de noi pentru o experiență îmbunătățită în sezonul cu numărul 6!

După topul convingerilor limitative exemplificate și discutate de cei doi, astăzi afli de la ei care sunt diferențele dintre mentalitatea săracului și cea a bogatului și cum gandirea negativa și frica sărăcesc oamenii săraci.

Precum menționează și invitatul în episod și o facem și noi în rândurile ce urmează, sărăcia și bogăția discutată nu este una de ordin financiar.

Banii NU aduc fericirea

„Vrei un milion de euro?” Răspunsul tău, precum al tuturor, este: DA.

DAR

Trebuie să fii omul care să dețină un milion. Milonul de euro nu rezolvă nimic, dacă nu ești pregătit să îl faci și ce să faci ulterior cu el.

Oamenii sunt negativiști și deseori își concentrează atenția spre scopuri nepotrivite. Scopul nu este să faci bani, ci să produci valoare, să te bucuri de călătorie. Banii vin ca o consecință firească a lucrului bine făcut și a disciplinei de care dai dovadă.

Gandirea negativa nu lasă loc iubirii de sine

Omul bogat cu adevărat este cel bogat în așteptări, în gânduri pozitive, în motivație, în emoții, în reacții, în comportament, în cuvinte, în IUBIRE DE SINE.

Oamenii care nu se bucură de nimic, care se chinuie constant nu se iubesc pe sine și caută împlinirea și fericirea în exterior.

De aceea lumea caută fericirea în verbul “a avea”, nu în verbul “a fi”.

Răzvan Vasile
gandirea negativa mentalitatea saracului

Echilibru în viață îți aduce fericirea. Este important să asiguri teren comun pentru ceea ce gândești, simți, spui și faci. Dimineața, primul gând al tău trebuie să fie „eu pot”, pentru a începe să renunți la gandirea negativa și pentru a-ți menține echilibrul corp-minte. Nu uita expresia: “Mens sana in corpore sano”.

Care este cea mai ușoară cale spre eșec? Să mulțumești pe toată lumea. Cel mai important lucru este să te mulțumești pe tine.

gandirea negativa mentalitatea saracului

Care este cel mai mare dușman al unui om? Familia și prietenii care spun „nu se poate” & „nu o să reușești”.

Diferențele dintre omul bogat și cel sărac

„Sărac”/”bogat” nu din punct de vedere financiar, ci din punct de vedere al mentalității și al acțiunilor.

  1. Omul bogat – acționează pentru a câștiga;
  2. Omul sărac –  acționează pentru a nu pierde;
  1. Omul bogat – își creează destinul, ei acționează;
  2. Omul sărac – consideră că viața și lucrurile „se întâmplă”, că „așa a fost să fie”, ei reacționează;
  1. Omul bogat – admiră alți oameni bogați și puternici, învață de la ei;
  2. Omul sărac – bârfește oamenii de succes, îi vorbește de rău;
  1. Omul bogat – acționează chiar dacă simte frică;
  2. Omul sărac – se lasă blocat de frică.
gandirea negativa mentalitatea saracului

Nu te bloca în „dar”-uri uitându-te la darurile altora. Setează-ți obiective, setează-ți direcția și ține minte: unde îți este atenția, acolo îți este și energia.

Rămâi alături de Brands at Work și fii primul care ascultă primul episod al sezonului 6.

Timeline

01:25Îți aduci banii fericirea? 07:50Mens sana in corpore sano 13:40Diferențele dintre omul bogat și omul sărac

Sperăm că ți-a plăcut episodul special de final de sezon și că vei fi alături de noi și sezonul următor! Profită și tu de pauza aceasta între sezoane pentru a începe să aplici sfaturile primite de la Răzvan Vasile. Convingerile limitative despre bani, gandirea negativa, frica, toate acestea nu fac altceva decât să stea între tine și succesul pe care ești capabil să îl atingi!

Nu uita, mâine apare episod nou LeadersHUB!

Brands at WorkEpisod 83