Sezonul 5 al emisiunii Brands at Work se apropie de final. Ce mod putea fi mai potrivit decât lansarea unui episod special pentru a marca încheierea acestui sezon?
Astăzi asculți prima parte a episodului, urmând ca săptămâna viitoare, în ultimul episod, să te bucuri de continuarea discuției foarte interesante dintre Adrian Burlacu și invitatul său, Răzvan Vasile, CEO și fondator MBAKids. Așadar, episodul cu numărul 15 îți prezintă convingeri limitative despre bani des întâlnite și impactul lor uriaș asupra vieții tale personale și profesionale.
Antreprenorul de succes de astăzi este nevoit să renunțe la convingerile toxice care acționează ca o frână în procesul său de dezvoltare și ascensiune profesională.
„Banii sunt ochiul dracului” și „Bogații sunt nefericiți” sunt două dintre expresiile des auzite de-a lungul timpului. Frecvența cu care întâlnești mentalitatea aceasta încă de când ești mic copil poate conduce la normalizarea „demonizării” banului.
Vorbele din popor, exemple concrete de convingeri limitative despre bani
Partea neplăcută în existența acestor vorbe și credințe? Crești cu ele, le interiorizezi și le dezvolți pe măsură ce te maturizezi într-o mentalitatea fixă ce îți devine inamic și nu aliat: te oprește din a te dezvolta mental și emoțional. Dezvoltă-ți mentalitatea de creștere: fii mereu curios și experimentează!
Conform invitatului acestui episod, este necesar să înțelegem faptul că succesul stă în mentalitatea noastră. Modul în care îți controlezi gândurile și emoțiile contează dictează felul în care gestionezi evenimentele și situațiile din jurul tău. Astfel că, ceea ce se întâmplă în interiorul tău se va transpune în exterior.
Este foarte important să conștientizezi necesitatea unui detox și unui reset mental, care să te elibereze de aceste convingeri limitative și care să îți schimbe perspectiva din care abordezi lucrurile. Acest detox de care menționam anterior este indicat să fie făcut de la o vârstă cât mai fragedă. De ce? Odată ajuns la vârsta adultă, precum spune si Răzvan Vasile, este mai greu „să dărâmi fundația și să construiești o altă casă.”
Ai observat și tu: copiii nu au frici. Aceștia le dezvoltă pe măsură ce cresc, iar unele dintre ele sunt proiectate de părinți asupra lor.
Oricând ai iniția acest schimb de mentalitate, noi te încurajăm să o faci. Neconfruntate, fricile tale vor fi mai devreme sau mai târziu proiectate în business.
Mai multe despre ce înseamnă un mindset pozitiv și cât de mult contează el în dezvoltarea ta ca antreprenor, poți asculta aici, în episodul Tu Inspiri România.
Despre cei trei I ai insuccesului
Insuccesul poate fi descris ca o combinație a acestor trei cuvinte: ideologie, inerție și ignoranță. Ce înseamnă, concret, fiecare dintre acești termeni?
Ideologie: incapacitatea de a renunța la anumite idei și valori;
Inerția: lipsa schimbării;
Când te opui schimbării, devii opusul tău.
Răzvan Vasile
Ignoranța: impresia atotcunoașterii și refuzul schimbării.
Elementele-cheie ale succesului
- INTELIGENȚA emoțională și intelectuală. Inteligența se menține și trebuie să investești constant în dezvoltarea ta. Bineînțeles, singură nu este suficientă pentru a atinge succesul. Este nevoie și de:
- ACȚIUNEA. Acțiunea este diferența dintre plan și realizare, precum și singura care poate schimba eșecul în succes.
Atunci când ești refractar la o propunere pentru că „ai mai făcut asta”, „ai mai văzut”, „ai mai auzit”, pune-ți mai multe întrebări: „Cum ai făcut?” sau „Cu cine ai făcut?”, legate de context, de obiectivele propuse. Vei avea astfel o perspectivă mult mai clară asupra lucrurilor.
Eșecul este atunci când te oprești și nu atunci când cazi. Frica blochează de cele mai multe ori omul și devine limita sa.
Condus de frică și de multiple convingeri limitative despre bani, există riscul să te autolimitezi, să îți sabotezi procesul de creștere și de dezvoltare. Trebuie să îți recunoști limitările, să fii conștient de ele pentru a le putea elimina din gânduri și din mecanismul mental de funcționare.
Dă acum play episodului pentru a-i asculta pe Adrian Burlacu și pe Răzvan Vasile discutând pe baza multor exemple de convingeri limitative care explică motivele de ce doar 2% din oamenii planetei sunt cu adevărat fericiți, sănătoși și se bucură de abundență și succes.
Timeline episod
Partea a II-a a episodului va fi postată săptămâna viitoare. Rămâi alături de Brands at Work pentru a afla de la Răzvan Vasile care sunt diferențele dintre mentalitatea omului sărac și cea a omului bogat. Vei avea ocazia să descoperi și în ce constă sărăcia și bogăția descrisă – mic indiciu: nu include criteriul financiar.
Reorientează-ți atenția spre oportunități și spre noi experiențe. Acum că ai aflat care sunt cele mai frecvent întâlnite și cele mai toxice convingeri limitative despre bani, poți începe “cura de detox mental” pentru a-ți forma mentalitatea de crestere. Schimbarea nu e ușoară și nu e de fiecare dată un proces plăcut. Așadar, venim în ajutorul tău și îți recomandăm emisiunile Leaders HUB pentru a cunoaște în detaliu mentalitatea de lider, 1440 pentru a ști cum îți prioritizezi acțiunile pe viitor și Money Game pentru a-ți extinde cunoștințele din domeniul financiar.
Trainer, Consultant Marketing si Branding Personal, Coach
În fiecare zi susţin profesioniştii să îşi construiască un brand personal puternic şi o afacere profitabilă.