5 Trucuri realiste pentru creșterea brandului personal S1E009

Știm din episoadele anterioare că notorietatea și autoritatea sunt cheia unui brand personal valoros. 

În acest episod aflăm câteva trucuri utile pentru creșterea brandului personal și cum să ne conturăm o rețea optimă și conexiuni remarcabile. Cristina Norocel și Adrian Burlacu ne vorbesc despre „paradoxul alegerii” și dezvăluie de ce o personalitate polivalentă nu înseamnă întotdeauna și un plus de valoare brandului. Încercarea de a face prea multe lucruri deodată creează confuzie, iar un posibil client va alege să urmărească ceva ce nu îi complică viața.

Cu ajutorul unui brand personal, un profesionist își scoate în evidență calitățile și punctele forte, își clădește o reputație și se afirmă în domeniul său.”  

Cristina Norocel

De asemenea, Adrian definește importanța unui calendar social și a unei strategii de conținut pentru creșterea brandului personal. Mai pe scurt, aflăm de ce networking-ul este considerat un centru generator de contracte și idei de business. Nu în cele din urmă, vorbim mai amănunțit despre valoarea pe care o aducem noi în lume și despre beneficiile muncii în echipă. Așa cum mărturisește și Cristina, românii sunt investiți în „cultura de a face lucrurile singuri”, iar acest comportament împiedică crearea unor conexiuni solide pe termen îndelungat. 

Creșterea brandului personal depinde de mulți factori, printre care și formatarea conținutului pentru publicul țintă. După spusele lui Adrian, „noi suntem în epoca storytelling-ului” și trebuie să ne croim strategiile în funcție de tendințele care ne avantajează, fără să uităm de ceea ce își dorește publicul.

Oamenii sunt mai îndrăgostiți de povești decât oricând, iar o poveste este absolut vitală pentru brandul tău personal.”

Adrian Burlacu

Când simțim că totul e prea mult sau prea haotic, tindem să nu mai facem nimic. Tocmai din acest motiv specialiștii emisiunii s-au gândit la antreprenorii care își doresc să lucreze activ la creșterea brandului personal, dar care se pierd în acest cumul de factori și obstacole, și au pregătit o listă de ponturi realiste în acest scop.

Timeline Episod

00:45Pașii vitali în construirea brandului personal 11:05Cum construim o rețea optimă? 16:16Ponturi pentru un brand personal coerent

La îndemnul Cristinei vă recomandăm să vizionați din nou episodul dedicat avatarului de client, fiindcă toate drumurile duc într-acolo. Îl puteți accesa la https://www.mentorideromania.ro/pozitionarea-in-piata-a-brandului-personal/ 

Mai multe despre cum ne alegem corect parteneriatele strategice, aici: https://www.mentorideromania.ro/parteneriate-strategice-ingredient-in-reteta-succesului/  

Dacă îți dorești să-ți transformi potențialul în reușită, te invităm să urmărești în continuare setul de podcasturi ce înglobează îndelungata experiență a celor doi specialiști.

Brands at WorkEpisod 9