Ce greșeli de promovare faci fără să îți dai seama?

greseli de promovare_targetarea gresita a clientilor

Niciunul dintre noi nu s-a născut învățat și la început de drum în antreprenoriat trecem prin anumite experiențe nereușite care ne fac de fapt mai înțelepți. Vreau să îți prezint în acest articol câteva dintre cele mai întâlnite greseli de promovare în afacerile mici și mari, astfel încât să le recunoști mai repede atunci când ești pe cale să le faci sau să le eviți din timp.

Cele mai întâlnite greșeli de promovare

  • Îți stabilești niște obiective nepotrivite campaniei tale și le măsori greșit

Înainte de a alege tipul de produs sau design pe care doriți să-l utilizați, trebuie mai întâi să vă decideți cu privire la scopul campaniei voastre promoționale. Când știți exact ce vreți să obțineți, acele informații vor influența alegerile voastre pe măsură ce creați și distribuiți produsele. Fără un obiectiv clar sau un rezultat dorit, majoritatea campaniilor de promovare sunt sortite eșecului înainte de a începe cu adevărat. De asemenea, un obiectiv fără o măsurare clară creează un sentiment neclar despre ceea ce doriți să realizați. Este important să te măsori în mod regulat, astfel încât să poți vedea cât de bine te descurci.

  • Ai un buget neplanificat și ajungi să îl cheltui greșit

Dacă intenționați să cheltuiți un buget pentru un proiect, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să îl planificați. Trebuie să știi câți bani ai și cât timp ai pentru a-i cheltui. Dacă nu faci asta, este posibil ca bugetul să fie cheltuit greșit.

De exemplu, comanzi 200 de calendare în fiecare an pentru a le oferi celor mai buni clienți, dar cumva acele calendare nu reușesc niciodată să-și găsească drumul către acești clienți. Ajungi la sfârșitul campaniei cu 75 de calendare în plus într-o cutie. Aceasta este o pierdere de timp, bani și resurse. Iar problema poate fi evitată cu ușurință prin planificare cu mult timp în avans și urmărire. Amintiți-vă, acel tomberon din spatele clădirii nu este unul dintre clienții voștri.

  • Targetarea gresita a clientilor

Printre cele mai întâlnite greseli de promovare este selectarea unui produs promoțional care vă place, spre deosebire de unul pe care publicul țintă îl va dori. În loc să apelați strict la propriul gust, tendințele populare sau unicitatea articolului, luați în considerare ceea ce va fi bine primit de oamenii pe care îi vizați prin campania voastră.

greseli de promovare_targetarea gresita a clientilor

Când i-ați întrebat ultima dată pe cei mai buni clienți sau angajați ai tăi ce ar dori să primească? Unii proprietari de afaceri cad în capcana de a spune: „Dar asta îmi place să ofer”, când obiectivele lor reale ar trebui să fie să obțină un răspuns mai bun de la clienți și creșterea vânzărilor.

Toată lumea adoră să ofere articole promoționale interesante. Rețineți, totuși, că scopul acestor articole este de a atrage clienții actuali și potențiali și de a-i atrage pe acești clienți să vă conducă afacerea la următorul nivel. Nu alege articole care atrag numai persoane din afara pieței tale țintă. Cercetați interesele și hobby-urile personale ale populației vizate și găsiți un produs care îi va atrage.

  • Folosești același mesaj de promovare pe toate platformele sociale

Doar pentru că aveți reclame direcționate pe o piață de nișă nu înseamnă că trebuie să vă limitați la o singură platformă. Anunțurile voastre ar trebui să reflecte platforma și publicul la care intenționează să ajungă. Specialiștii de marketing care folosesc același tip de campanie pentru Facebook ca pentru LinkedIn pierd oportunități grozave. Ar fi ca și cum ai converti o reclamă televizată într-un spot radio.

În funcție de specificul platformei publicul răspunde diferit. Asigurați-vă că lucrați în funcție de nevoile fiecărei platforme. Cu toate acestea, diversificați-vă, publicul vostru nu este limitat la o singură platformă.

Marketingul promoțional eficient vă poate oferi rezultatele pe care le căutați, atâta timp cât evitați aceste greșeli frecvente. O mică cercetare în prealabil poate contribui în mare măsură la succesul promovării tale. Tu din ce greseli de promovare ai învățat cel mai mult în afacerea ta?

Fill out my online form.