urmăritori_pe_instagram_strategii_de_socializare

Cum obții mai mulți urmăritori pe Instagram? S2E007

Episod 22

Ascultă Episod

În episodul trecut, Claudiu Margină, specialist în marketing online, ne-a povestit mai multe despre rețelele de socializare și cum le putem folosi pentru creșterea afacerii noastre. Astăzi revine să continue discuția alături de Adrian Burlacu și Cristina Norocel, punând accent pe atragerea de noi urmăritori pe Instagram.

„Instagramul e una dintre rețelele de socializare prin care poți să oferi foarte multă valoare.

Claudiu Margină

Atunci când te hotărăști să devii prezent pe Instagram cu afacerea ta trebuie să pornești cu un mindset potrivit. Mai exact, începe prin a-ți propune să construiești o comunitate în jurul tău.

Când îți faci strategia de a aduce urmăritori pe Instagram nu trebuie să te aștepți la numere mari din prima. Cel mai important lucru, dacă vrem urmăritori de calitate, este să ne axăm pe problemele pe care oamenii le-ar putea avea și la care brandul nostru poate oferi soluții, să distribuim un conținut prin care oamenii sunt ajutați în mod real. Oferindu-le informații relevante de care ei au nevoie, vor fi lângă tine mereu.

urmăritori pe instagram

Pentru editarea pozelor Claudiu ne recomandă aplicațiile Snapseed, Lightroom, Canva. Este încurajată autenticitatea, să nu mergi mereu spre librăriile de imagini. Totuși, pentru ca totul să fie calitativ trebuie să ai timp și un buget generos.

„Creează întotdeauna o interacțiune cu utilizatorul.”

Claudiu Margină

Atunci când vrei să atragi urmăritori pe Instagram trebuie să știi ce grupe de vârstă folosesc aplicația și dacă reprezintă posibilii clienți pentru businessul tău. Din fericire, numărul de utilizatori crește și ajung și oameni de peste 35-40 de ani pe această rețea de socializare.

O metodă bună de a observa ce este atractiv pentru oameni pe rețelele de socializare este să dai pur și simplu un scroll și să vezi unde îți este atrasă atenția. Observând la ce tip de postări te oprești și ce design sau tip de text te atrage, vei înțelege mai bine consumatorul, iar astfel îți poți adapta și tu postările.

Ce strategii folosești pentru a obține urmăritori pe Instagram?

Ca strategii de socializare sunt recomandate hashtag-urile. Acestea sunt niște etichete care ne ajută să avem mai multă vizibilitate pentru conținut și profilul nostru. Este recomandat să le folosești cu un număr maxim de 30 și să fie relevante pentru conținutul nostru. Poți să îți creezi și un hashtag propriu, pe care să-l folosești la toate postările tale. E de preferat să folosești și un hashtag de domeniu, care folosește etichete din domeniul în care tu activezi, iar apoi poți pune un hashtag cu locația. Pentru a face research pentru hastag-uri, Claudiu ne prezintă următorii pași: intri la secțiunea de search, scrii un cuvânt cheie general din domeniul tău, apoi o să îți apară o listă cu multe postări, iar dintre primele postări top vezi ce alte etichete s-au mai folosit și poți prelua de acolo.

Succesul în Instagram nu se poate măsura în vânzări directe, pentru că acestea se văd într-un timp mai lung. Iar prin urmăritori pe Instagram se poate măsura atunci când aceștia sunt de calitate, mai exact când îți distribuie postările, te etichetează sau îți pun întrebări.

Timeline Episod

02:20Tehnici de implementare în Instagram 15:25Stabilirea bugetelor pentru social media 23:43Rolul hashtag-urilor 29:10Cum măsori succesul în Instagram?

Dacă îți dorești să-ți transformi potențialul în reușită, te invităm să urmărești în continuare setul de podcasturi, iar dacă ai o întrebare sau o completare, așteptăm feedback-ul tău aici sau pe grupul de Facebook Mentori de România.

Brands at WorkEpisod 22