Urmărește-ne
Caută
Ne poți asculta și pe:

Teama de a vorbi în public| Cum o depășim? S3E21

Continuăm discuțiile din episodul trecut, și ne întoarcem la invitatul nostru special, Alexandru Agarici, coach de expresivitate a vorbirii. Alături de gazdele emisiunii, Cristina Norocel și Adrian Burlacu, acesta va veni cu idei concrete care să te ajute să îți depășești teama de a vorbi in public, dar și cum să-ți construiești „povestea” pe care o vei spune oamenilor.

Știai că oamenii nu ar comunica dacă nu ar avea nevoie de alți oameni care să se implice în proiectul vieții lor? Dar apoi vine întrebarea, după spusele lui Alexandru: de ce ar face cineva ceva pentru noi? Pornind cu acest gând în minte, haideți să descoperim împreună ce putem face concret pentru a înțelege cum putem să comunicăm mai eficient.

Cum ne depășim teama de a vorbi în public?

Conform lui Alexandru, primul pas pe care ar trebui să-l facem este să conștientizăm faptul că oamenii vorbesc pentru a-și satisface o serie de nevoi. Și acum te poți întreba: Care sunt nevoile mele în business? Chiar dacă nu sunt atât de discutate emoțiile și nevoile la nivel de business, acestea există în continuare. Nevoi precum nevoia de siguranță, nevoia de validare, de recunoaștere, dar și nevoia de apreciere, toate acestea vin alături de un pachet de sentimente. În urma unei nevoi îndeplinite, apar sentimente precum: satisfacție, bucurie, entuziasm, dar și speranță.

teama de a vorbi in public comunica eficient

După ce conștientizăm că noi oamenii comunicăm pentru a ne satisface anumite nevoi, este timpul să ne preocupăm și de încălzirile vocale înainte de a vorbi în public. Tot înainte de a vorbi cu oamenii, încearcă să-ți imaginezi povestea pe care o vei spune oamenilor. Frica de a vorbi in public, pentru a fi depășită, nu constă doar în dicția pe care o ai atunci când vorbești; mai degrabă constă în cum îți construiești filmul, povestea pe care le-o spui oamenilor.

Pentru a afla în continuare ce presupune să comunici prin poveste, ascultă acest podcast până la final!

„Nu este vorba de dicție, este despre cum construim filmul!”

Alexandru Agarici

Timeline

08:11Exercițiu practic 17:34Ce ar trebui să realizezi la finalul unei discuții? 27:37Informații de contact invitat

Dacă ți-a plăcut acest episod despre teama de a vorbi în public, te poți întoarce să vezi și primul episod din această serie pe canalul oficial Mentori de România, sau în aplicația oficială pe care o poți descărca direct din Google Play!

Brands at WorkEpisod 51