Despre frica de a vorbi în public – cu Alexandru Agarici S3E20

Brandul personal vine la pachet, de cele mai multe ori, cu necesitatea de a vorbi în public. Dar ce facem atunci când ne este teamă să vorbim cu publicul nostru? Specialiștii noștri, Cristina Norocel și Adrian Burlacu, discută astăzi cu Alexandru Agarici despre frica de a vorbi în public, dar și ce anume reprezintă conceptul de „public speaking”.

Cu un istoric complex de profesii și experiențe, Alexandru Agarici oferă training pentru persoanele care vor să-și depășească frica de a vorbi în public, printr-o metodă unică, apelând la tehnici de cântat sau tehnici dramatice de actorie. După ce a terminat facultatea de teatru, a debutat ca solist liric la operetă, după care s-a întors din nou la pasiunea inițială și a profesat ca actor timp de 1 an de zile, în cadrul Teatrului Național.

În 2015, Alexandru își încheie cariera în muzică și începe să pregătească oamenii pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească tehnicile de comunicare. De asemenea, acesta lucrează momentan la o platformă de e-learning, prin care își propune o restructurare mentală printre oamenii care consideră că nu e nevoie să știe să comunice eficient.

De ce apare frica de a vorbi în public?

Conform lui Alexandru, poporul român are o cultură distinctă, din moment ce nu am fost încurajați să ne exprimăm liberi. Astfel, românii nu vor să vorbească pentru că așa au fost învățați încă din trecut. Când au de susținut un discurs public, majoritatea pornesc la drum cu ideea că informațiile cunoscute de ei nu sunt interesante sau de folos pentru publicul din fața lor. Dar ce este într-adevăr public speaking? Este un element nativ sau se poate educa?

frica de a vorbi in public alexandru agarici

Public speaking, din spusele lui Alexandru, presupune să învățăm să ne conectăm cu ceilalți. O dată ce înțelegem regulile de comunicare, vom reuși să te conectezi mai bine cu publicul tău. Un aspect fundamental, care reprezintă și un prim pas în public speaking, este storytelling-ul. Atunci când reușești să intri în mintea ascultătorilor și să le proiectezi un film, atunci se realizează cel mai bine conectarea cu publicul, conform lui Alexandru. Dacă vrei să aflii mai multe despre frica de a vorbi in public, nu ezita și ascultă episodul până la capăt.

„Nimic nu trebuie, orice poate fi o alternativă!”-

Alexandru Agarici

Timeline

23:36Recomandare de carte 23:45Soluția pentru a schimba situația culturală 28:11De ce ar trebui să te focusezi pe client, ci nu pe propriile sentimente?

În episodul următor vom continua discuțiile cu Alexandru Agarici, unde vom vorbi despre diferite tehnici și strategii care să te ajute să-ți depășești teama de a vorbi în public. Fii pe fază când apare noul episod și abonează-te la canalul oficial Mentori de România, sau descarcă-ți aplicația pentru a fi primul care află atunci când se postează episodul!

Brands at WorkEpisod 50