Cele mai bune metode pentru promovarea serviciilor juridice S3E19

Ești avocat, dar nu știi cum să folosești presa în avantajul tău? În episodul de astăzi îi poți asculta pe specialiștii noștri, Cristina Norocel și Adrian Burlacu, vorbind despre importanta marketingului pentru avocati, dar și despre tehnici care să te ajute în promovarea serviciilor juridice.

Să zicem că ești un avocat la început de drum, pornind doar cu bagajul de cunoștințe acumulat din facultate, dar fără nici o idee a ce presupune brandul personal. Specialiștii noștri îți explică azi ce anume trebuie să faci pentru a te poziționa mai bine în domeniul tău, dar și cum să realizezi eficient promovarea. Dă play episodului și urmărește, în cele ce urmează, care sunt pașii de urmat atunci când vrei să faci o promovare eficientă.

Primii pași în promovarea serviciilor juridice

Conform specialiștilor noștrii, cel mai important aspect atunci când începem să lucrăm la brandul personal, este introspecția. În consecință, următoarea listă reprezintă o serie de pași pe care îi poți urma la început de drum:

 1. Realizează o introspecție
 • trece pe o hârtie punctele tari și punctele slabe
 • descrie-ți personalitatea
 • care este modul tău de exprimare? (ex: sumbru, jovial, spiritual)
 • cum arată planurile tale de viitor?

2. Nișează-te

 • stabilește domeniul de drept în care excelezi
 • cunoaște-ți concurența
 • întreabă-te dacă ceea ce faci tu este cerut sau nu

3. Aruncă o privire în exterior (clienți, concurență etc)

 • cine e clientul tău și unde îl poți găsi?
 • ce faci diferit spre deosebire de concurență?
 • cum te promovezi diferit față de o casă de avocatură?
promovarea serviciilor juridice importanta marketingului pentru avocati

Ai nevoie de promovare în social media? Îți poți găsi clienți pe Facebook? Contează aspectul contului de LinkedIn? De ce e foarte important să ai un site up-to-date? Găsește răspunsurile la aceste întrebări ascultând în continuare episodul de azi, pentru a afla tehnici concrete care să te ajute în promovarea serviciilor juridice.

Nu-ți vinde serviciile tale, cumpără problemele oamenilor!”

Adrian Burlacu

Timeline

17:19Beneficiile unui cont de Google My Business 23:08Pe ce ar trebui să se bazeze strategia ta? 23:50Importanța networkingului

Episoade similare și tehnici concrete de promovare pentru mai multe domenii poți găsi pe canalul oficial Mentori de România, sau în aplicația pe care o poți descărca direct din Google Play. Până la episodul următor, avem o mică provocare pentru tine: Ia un pix și o foaie de hârtie și începe să lucrezi la lista oferită de specialiștii noștri în episodul de azi pentru promovarea serviciilor juridice!

Brands at WorkEpisod 49