Cu ce probleme de marketing se confruntă antreprenorii? S3E22

Episodul de astăzi este un episod mai special, având în vedere că este ultimul din acest sezon. Specialiștii noștri, Cristina Norocel și Adrian Burlacu, au rezumat toate episoadele din acest sezon, iar astăzi abordează cele mai comune probleme de marketing cu care antreprenorii se confruntă adesea.

Ce își doresc antrepenorii să cunoască atunci când fac marketing? Dacă aruncăm o privire generală, observăm că majoritatea dintre aceștia vor să cunoască pe ce canal să comunice, respectiv, pe ce rețea de socializare pot comunica cu publicul lor. Însă, specialiștii noștri te sfătuiesc să arunci o privire în urmă și să stabilești de ce vrei să comunici pe un canal anume, cum o vei face și ce vei comunica, dar cel mai important, îți vei găsi publicul tău țintă acolo?

Cele mai frecvente probleme de marketing

Conform specialiștilor noștri, greșeala cea mai frecventă pe care o fac antreprenorii este faptul că se întreabă inițial de platforma pe care vor posta, atunci când vor să creeze campanii de marketing. În loc să te gândești la asta, cel mai bine ar fi să te gândești inițial la ce urmează să comunici și cui o să te adresezi.

Trebuie, de altfel, să conștientizezi că e nevoie să îi satisfaci consumatorului nevoile emoționale, nevoi care, până la urmă, influențează clientul să aleagă un produs sau serviciu în detrimentul celuilalt. Dacă tu nu satisfaci acea nevoie, clientul nu va fi interesat de produsul tău, indiferent de cât de grandios l-ai prezenta.

probleme de marketing cu ce se confrunta antreprenorii

Revenind la alte probleme de marketing, se remarcă de asemenea, antreprenorul care este „îndrăgostit” de produsul său. Specialiștii noștri atrag atenția asupra faptului că atunci când îți vizualizezi produsul tău ca find „WOW”, intervine o anumită relaxare în zona de marketing.

Respectiv, ceea ce se întâmplă exact este faptul că rămâi cu impresia că vor veni clienții spre tine și produsul tău, fără ca tu să faci nimic special. În schimb, Cristina și Adrian afirmă că este mai benefic să te îndrăgostești de clientul tău și de ceea ce poate oferi produsul tău, clientului.

Dacă vrei să aflii de ce e important să ai o strategie clară și cum te ajută obiectivele să remediezi anumite probleme de marketing, ascultă acest episod în continuare!

„Marketingul nu vă cheltuie banii, marketingul vă aduce banii!”

Adrian Burlacu

Timeline

07:07Când devine marketingul o cheltuială, ci nu o investiție? 17:19Uită-te la concurența indirectă 22:51Importanța unei strategii de marketing

Sezonul 3 se încheie aici, așa că vă mulțumim că ați fost alături de noi. Așteptăm, de asemenea, mesaje de la dumneavoastră cu topicuri pe care ați vrea să le dezbatem în noul sezon din toamnă. Până atunci, nu uita să te abonezi la canalul oficial Mentori de România, sau să îți descarci aplicația pentru a fi sigur că primești notificare atunci când un nou episod va fi postat.

Brands at WorkEpisod 52