Ce este mai exact o strategie de pret? S4E01

Ne întoarcem din vacanță și deschidem acest sezon alături de Cristina Norocel si Adrian Burlacu, invitații noștri de astăzi. Ca să începem sezonul în forță aducem în discuție un element esențial al afacerilor, vorbind despre preț, respectiv despre strategii.

Așadar, ce este o strategie de pret?

Strategia de pret este o metoda care te ajută să îți alegi prețul potrivit, indiferent că vorbim despre un produs sau un serviciu, luând în considerare mai mulți factori. Conform specialiștilor noștri, o astfel de strategie este esențială într-o afacere. Pornind de la această idee, haideți să vedem de ce.

Importanța strategiei de preț în afacerea ta

Poate că, fiind ocupat cu responsabilitățile aduse de viața de antreprenor, nu ai luat prea mult în considerare importanța stabilirii unui preț corect al produselor sau serviciilor oferite de afacerea ta. Dar nu îți face griji, sezonul acesta, venim în ajutorul tău și îți prezentăm motivele pentru care ar trebui să acorzi mai multă importanță acestui aspect.

În primul rând, o strategie de pret te ajută să îmbunătățești performanța afacerii tale. Cu ajutorul prețului îți poți consolida poziția pe piață,  îți poți crește încasările și poți să asiguri sustenabilitatea profitului pe termen lung. Stabilirea prețului îți poate oferi claritate asupra business-ului tău, te poate ajuta să înțelegi mai bine scopurile pe care dorești să le atingi, oferindu-ți predictibilitate.

strategie de pret 350x398

În al doilea rând, printr-un preț stabilit corect, poți să îți creezi imaginea propriului brand și a produselor sau serviciilor oferite. Ai șansa de a te prezenta așa cum vrei să fii văzut de către public și să atragi clienții cu care dorești să colaborezi.

Fii alături de noi în acest sezon și află cum îți poți ajuta afacerea să crească și să fii un antreprenor din ce în ce mai bun.  

Atunci când faci strategia de preț obții claritate.”

Adrian Burlacu

Timeline Episod

01:17Care au fost interesele antreprenorilor, vara aceasta? 06:10Ce este o strategie de pret și cum se realizează? 10:30Cum poți să îți creezi o imagine mai bună pe piață cu ajutorul strategiei de preț

Dacă ți-am atras atenția și vrei să afli mai multe despre acest subiect, te așteptăm săptămâna următoare cu mai multe informații despre preț. Poți afla despre modul de stabilire a prețului în funcție de diferiți indicatori, cum ar fi costurile de producție sau costurile de achiziție.

Brands at WorkEpisod 53