Sfaturi în crearea unui story cu impact pentru Instagram S6E05

Odată cu revoluția tehnologică și apariția rețelelor de socializare, prezența antreprenorilor pe aceste platforme a devenit tot mai mare și imperios necesară. De ce? Pentru că promovarea afacerii și brandului personal este mult mai eficientă, publicul te poate cunoaște mai bine și te poate alege din multitudinea de opțiuni pe care i le oferă piața. Dar toate aceste avantaje vin ca urmare a conținutului de calitate pe care tu îl oferi pe aceste rețele și de care se bucură urmăritorii tăi.

În episodul de astăzi, Cristinei Norocel i se alătură Mădălina Luca, căreia îi place să se descrie ca fiind „distribuitor” de zâmbete și educație pe social media, aceasta încercând, prin conținutul pe care îl oferă, să arate necesitatea unor valori de brand puternice prin intermediul postărilor cu impact. Împreună vor discuta despre ce înseamnă conținut de impact, importanța unui story cu impact pe Instagram și cum ne ajută el să creștem încrederea urmăritorilor în brandul nostru, dar și cum putem crea mai multă activitate din partea publicului la postările de pe Instagram.

Story-urile sunt cele care te apropie cel mai mult de comunitatea ta!

Mădălina Luca

Ce este un story cu impact și cum te apropie el de comunitate

Știm că cifrele sunt factorul care de cele mai multe ori ne motivează să ne continuăm demersul și activitatea, de aceea începem prin a vă spune că o poveste pe instagram ar trebui să fie văzută de aproximativ 20% din urmăritori pentru a fi considerată „cu impact”. Cu toate acestea, dincolo de cifre și statistici, impactul este dat de valoarea pe care o generează acel story pentru publicul tău. Fie că este vorba de conținut educativ, promovarea unor valori sau promovarea brandului personal, premisa de la care trebuie să ia naștere story-ul tău ar trebui să fie „Cu ce rămâne valoros publicul meu după ce a văzut acest conținut?”

Mai departe, dacă „regulile” de creare a unui story cu impact au fost îndeplinite, legătura dintre brand și comunitate se va realiza automat. Aceste story-uri introduc factorul de real pe rețelele de socializare, ele invită publicul în viața ta așa cum este ea, atât cu bune, cât și cu rele, în comparație cu postările din feed care sunt create cu o mai mare atenție la cuvinte, exprimări sau imagini. În concluzie, fii real în story-urile tale, prezintă-le oamenilor informații de calitate și „needitate”, iar Instagramul tău se va bucura de o crește rapidă a numărului de urmăritori.

Cum să atragi activitate în story-uri

Da, oamenii sunt foarte receptivi la story-urile reale, care le permit să te cunoască îndeaproape, dar cum îi faci să „apese butoanele” astfel încât Instagram să înregistreze și să perceapă această apropiere dintre tine și comunitate?

În primul rând, fii perseverent în întreaga activitate de pe social media. Oamenii se educă în timp, de aceea este foarte important să continui să postezi chiar dacă cifrele nu sunt cele mai prietenoase la început, pentru că, în final ele îți vor zâmbi, iar publicul va fi mult mai activ în story-urile tale.

În al doilea rând, comunică pe cât de mult poți cu urmăritorii tăi. Algoritmul Instagram este supus schimbărilor periodic, de aceea ceea ce faci azi s-ar putea să nu mai fie actual mâine, în schimb, un lucru rămâne sigur, întotdeauna va afișa conținutul persoanelor cu care tu interacționezi în mod regulat. Prin urmare, pentru a-ți „împinge” cât mai mult conținutul către comunitate, interacționează cu un segment cât mai mare de urmăritori.

story cu impact continut potrivit pentru instagram 500x500

Timeline episod

04:41De ce sunt importante story-urile pe Instagram? 09:09Sfaturi care te ajută să atragi activitate în story-uri 10:51Exemple de story-uri cu impact

Instagram este o resursă valoroasă pentru promovarea brandului personal și generarea de vânzări. Prin crearea unui story cu impact și adoptarea unor strategii adecvate de promovare, putem atinge audiența dorită și construi relații solide alături de comunitatea noastră. Emisiunea noastră reprezintă o resursă esențială pentru orice antreprenor aflat în procesul de construire a unui brand puternic, motiv pentru care îți recomandăm să explorezi și episoadele anterioare pentru a avea acces la și mai multe informații valoroase. Așadar, dacă îți dorești să descoperi mai multe despre lumea fascinantă a brandurilor, dar și poveștile captivante din spatele succesului lor, te invităm să ne urmărești în continuare. Totodată te invităm să asculți și emisiunile noastre 1440, LeadersHub, The Keywords Podcast și Money Game, disponibile pe Mentori de România, pentru a-ți asigura succesul antreprenorial.

Brands at WorkEpisod 88