Profil de lider în 2021: Stiluri de leadership S1E002

 În episodul de astăzi, Simona Bortiș conturează un profil de lider, oferindu-ne o viziune clară asupra diferitelor stiluri de leadership. Fiind o continuare a episodului trecut despre teoriile de leadership, ea ne prezintă stilurile practicate de lideri care se regăsesc adesea în aceste teorii.

Așadar, Simona ne împrietenește cu cele mai întâlnite stiluri de leadership, alături de aspectele pozitive și negative ale acestora. Clasificarea începe cu stilul autocratic în care liderul deține puterea totală asupra subordonaților lui, oprind accesul membrilor de echipă în procesul de luare a deciziilor.

Se crează o relație strict profesională care dă naștere unor sentimente de frică și frustrare. Astfel, pot apărea niște dezavantaje, precum ratarea unor noi oportunități, prezența unei comunicări defectuoase și crearea unor confuzii datorită lipsei de feedback în mod constant.

În continuare, se prezintă diferitele stiluri de leadership, precum cel democratic sau participativ, laissez-faire (delegativ), tranzacțional, leadership-ului transformaţional. Toate acestea ne oferă o imagine de ansamblu asupra eficienței fiecărui stil în parte. 

stiluri de leadership profil de lider

             Mai departe, Simona ne oferă o perspectivă asupra modului în care noua noastră realitate influențează leadership-ul. Ea ne împrietenește cu acronimul VUCA, des utilizat în prezent, care combină patru tipuri distincte de provocări, anume volatilitatea, incertitudinea, complexitatea și ambiguitatea. Pornind de la acest acronim, ne sunt definite patru abilități pe care trebuie să le aibă liderul anului 2021, pentru a fi cel câștigător într-o perioadă în care provocările sunt din ce în ce mai mari. 

             ’’Castigători vor fi cei care vor ramâne concentrați asupra misiunii și valorilor lor, și au curajul de a implementa strategii îndrăznețe.’’

– Simona Bortiș

   Astfel, indiferent de ce stiluri de leadership se abordează, abilitatea de a avea o viziune clară pentru organizație, înțelegerea, curajul și adaptabilitatea, sunt caracteristici vitale pentru un lider aflat pe drumul succesului. Pentru a nu pierde detalii și sfaturi esențiale, oferite de către invitata noastră de astăzi, te invităm să urmărești în întregime acest episod creat special pentru tine.

Timeline Episod: Profil de lider în 2021 și Stiluri de Leadership

01:36Care sunt cele mai frecvente stiluri de conducere? 17:31Cum este influențat leadership-ul de prezentul în care trăim? 19:44Cum ne raportăm la ideea de leadership când vine vorba despre viitor?

Dacă vrei să te încarci de motivație și energie pozitivă, în acest minunat univers al antreprenoriatului, lasă-te inspirat de și mai multe episoade, care te vor surprinde mereu și te vor purta către calea succesului. Abonează-te acum la canalul ’’Mentori de România’’, iar noi te vom surprinde mereu cu subiectele preferate de tine, amintindu-ți printr-o notificare să nu lași pe mâine ce poți face astăzi!

Fill out my online form.
Leaders HUBEpisod 2