Soldățeii verzi ne propun o importantă lecție despre strategie S2E014

Planurile bune necesită o gândire atentă, un conținut mai amplu din punct de vedere al pașilor și nevoia de a crea scenarii nesfârșite. Dar ce au în comun soldateii verzi, o jucărie de luptă, cu planurile strategice?

Soldăteii verzi ne oferă, prin joc, o lecție despre strategie, care ne învață că pregătirea atentă va crește șansele de victorie. Pentru lider, planificarea superioară înseamnă mai mult decât păstrarea unei liste de activități și a unui calendar. Ea implică o strategie calculată și un proces de planificare intenționată. Fie în afaceri, fie în viața personală, dedicarea este elementul primordial al planificării, cu scopul obținerii rezultatelor pozitive.

soldateii verzi lectie despre strategie

Despre soldateii verzi si strategie

La joacă, trupele cu soldățeii verzi sunt înșirate, iar mai apoi aranjate. Același lucru se va petrece și cu etapa configurării unui lider, când punctul său de vedere va trebui pus în fața persoanelor cu care plănuiește strategiile și va trebui să fie același, sau măcar asemănător. Prin definiție, planificarea strategică este la scară mare – concentrată pe imaginea de ansamblu – și totuși, locul ei de început este la sol. Mai departe, când jocul poate să înceapă, jucătorii își cunosc deja armata, care conține mai multe tipuri de soldați, cu scopuri diferite în luptă. Același lucru se va petrece și în cazul unei organizații, unde nu poți cunoaște potențialul echipei până nu cunoști potențialul oamenilor care o alcătuiesc. Strategia implică analiză și planificare. Iată un top trei zone diferite în această etapă de planificare pe care tu, ca lider, trebuie să le ai în vedere:

  1. Numără soldățeii. Acesta este un inventar cantitativ. Câți oameni sunt implicați în proiect? Este necesară luarea în considerare a raportului de oameni necesari, proporțional cu proiectul. Aceste informații sunt importante deoarece grupul stabilește limitele unei anumite strategii. Întrebările ce pot fi adresate în această etapă sunt: ​​Cine este disponibil? Cine este necesar? Cine are potențial? Cine este în locul greșit? Unii oameni eșuează nu din cauza unei planificări îngrozitoare, ci din cauza subestimării numărului necesar de oameni sau talentului depus.
  2. Numără tipurile de soldăței. Acesta este un inventar de calitate. Acesta cartografiază capacitățile tale actuale, ca lider. Există mult mai mult talent în oamenii tăi față de cât ești conștient. Găsește-l, provoacă-i, iar ei vor avansa cu nerăbdare și vor dori să lucreze în limitele pasiunilor și punctelor forte. Numărarea tipurilor este o „tragere la răspundere”. Utilizarea corectă a resurselor va avea ca rezultat cel mai mare progres către obiectivul tău.
  3. Ține cont de timp. Acesta este un inventar cronologic. Timpul pentru planificare trebuie să fie o prioritate. Începe prin a număra timpul alocat unui proiect. Un principiu neprețuit al timpului predat de armată se numește planificare înapoi. Planificarea inversă te învață pur și simplu să începi de la sfârșit și să lucrezi înapoi până unde ești acum, obținând o privire de ansamblu asupra modului în care arată succesul la fiecare pas. Dacă zece este punctul final, cum ar arăta nouă și cum ajungem de la pasul opt la nouă? Planificarea înapoi este cea mai eficientă atunci când prima porțiune de timp alocată este dedicată planificării pașilor inversați, necesari pentru atingerea scopului. Cele mai frecvente greșeli de sincronizare pe care liderii le fac sunt că nu acordă suficient timp pentru planificare sau epuizează timpul la jumătatea planului.

Când vine însă vorba de strategii atât pentru jocuri, cât și pentru afaceri, se nasc întrebări precum: Unde? Cine? Când?. Odată ce toți soldățeii verzi sunt numărați și pozitionați la locul potrivit, la momentul potrivit, bătălia poate începe. Punctul de cotitură al procesului de configurare este atunci când pregătirea se confruntă cu modificări și trebuie să existe o adaptare a planului, pentru o potrivire a circumstanțelor în schimbare, uneori chiar înainte ca acțiunea să înceapă. Planificarea solidă se întâlnește întotdeauna cu adaptarea. Există trei criterii care vor distinge banalul de important, vor influența planul și vor provoca ajustări înainte de implementare:

  • Repetiții practice;
  • Politici proactive;
  • Evenimente necunoscute, dar planificate.

Punctul de control al rafinamentului este denumit în mod obișnuit în armată ca „evaluare după acțiune”. Când rafinați, îmbunătățiți ceva prin eliminare sau adăugare a ceva altfel. Această ajustare va îmbunătăți următorul plan, făcându-l mai puternic și mai eficient. Dacă credeți că vă puteți îmbunătăți, atunci, în mod logic, veți fi de acord că procesele și sistemele pot fi de asemenea îmbunătățite.

Mirela Pascu și LeadersHub ți-au prezentat ultima jucărie din acest sezon. Rămâi alături de noi și urmărește-ne în continuare pentru a vedea ce noi informații din aria leadershipului ți-am pregătit!

Leaders HUBEpisod 28