Cum castigi influenta folosind ascultarea activa S03E01

Cum castigi influenta folosind ascultarea activa

Liderii au nevoie de calități puternice. Dar care este cea care face cu adevărat diferența? Claudiu Auraș Popa și Mihaela Olteanu dezvăluie secretul din spatele oamenilor de succes și te va ajuta să castigi influenta.

Când te gândești la tine crezi că ești carismatic, crezi că ai entuziasm, crezi că ai farmec personal, dar totusi nu reușești să atragi prea mulți oameni în jurul tău? Ceea ce îți lipsește este o anumită calitate pe care o întâlnim mai rar, dar care întotdeauna face diferența. Ea este întotdeauna prezentă la lideri, conducători, oameni de afaceri și se poate spune că este o caracteristică indispensabilă ca să castigi influenta și să reușești.  

Castigi influenta folosind ascultarea activa

Despre ascultarea activa

O greșeală foarte des întâlnită în rândul oamenilor este încercarea de a-i impresiona pe ceilalți. Multe persoane, participând la o discuție, sunt mai atente la ceea ce urmează ele să răspundă și nu îl mai ascultă pe cel din fața lor. Acei antreprenori care au putere de influențare înțeleg valoarea incredibilă de a deveni un bun ascultător. Abilitatea de a asculta cu atenție este secretul câștigării influenței atât în afaceri cât și în raport cu alte persoane.

Atunci când devii un bun ascultător, mai ales în bussines, te pui în poziția de a te ajuta atât pe tine cât și pe potențialul client. Când învățăm să ascultăm vom avea de câștigat chiar și de la cei care nu sunt atât de buni vorbitori. Chiar dacă nu toți au abilități de comunicare excelente, putem să învățăm de la oricine atunci când ascultăm cu adevărat.

3 avantaje pe care le poți avea folosind ascultarea activă


-Poți aduce mai mulți clienți afacerii tale deoarece a asculta înseamnă a oferi respect.
-Ascultarea îți construiește relații. Atunci când ascultăm le arătăm oamenilor că ne pasă de ei.
-Ascultarea este o cale foarte eficientă de a-i ajuta pe ceilalții, dar și pe tine.


Pași pentru a-ți dezvolta capacitatea de ascultare, necesari să castigi influenta:


Abilitatea de a asculta nu este nativ dezvoltată pentru toată lumea la fel, însă toată lumea poate să și-o dezvolte. Așadar, am pregătit pentru tine câțiva pași pentru a te ajuta să-ți dezvolți această capacitate:

-Privește-l pe vorbitor.
-Nu îl întrerupe.
-Fii atent la emoțiile tale.
-Renunță la judecată. Ascultă toată poveste înainte de a trage concluziile și de a răspunde.
-Pune întrebări pentru clarificare.
-Fă o prioritate din a asculta.

În mediul antreprenorial, ascultarea activă, a nevoilor angajaților și ale clienților poate furniza informații prețioase despre cum colaborea dintre noi poate avea rezultate extraordinare de ambele părți. Setează-ți intenția de a deveni un foarte bun ascultător și de ce nu, chiar un expert!

“Poți să-ți faci mai mulți prieteni în două săptamâni devenind un mai bun ascultător, decât în doi ani încercând să-i faci pe alții interesați de tine”

Dale Carnegie- „Secretele succesului”

Provocarea săptămânii

În final, venim cu o provocare pentru tine, care, considerăm că te va ajuta să îți dezvolți capacitatea de ascultare. Deoarece cel mai bun moment este să începi chiar acum, te provocăm ca astăzi să asculți oamenii din jurul tău fără a încerca să îți spui părerea sau să dai vreun răspuns. Dacă vrei să le spui ceva poți folosi o întrebare. Revino în comentarii cu efectele acestui experiment!

Timeline episod

02:17Despre termenul „infleunță” 06:483 avantaje pe care le poți avea dacă folosești ascultarea activă 08:18Pași de urmat ca să-ți crești capacitatea de ascultare și să castigi influenta

Dacă ți-a plăcut articolul nostru și vrei să îți dezvolți capacitățile personale pentru a dobândi succesul, te așteptăm cu un episod nou în fiecare săptămână. Până atunci, nu uita să te abonezi la canalul oficial Mentori de România, sau să îți descarci aplicația pentru a fi sigur că primești notificare atunci când un nou episod va fi postat.

Fill out my online form.
Leaders HUBEpisod 29