Importanta intelegerii in relatiile profesionale S03E02

Dacă ne uităm la situația actuală, de la izbucnirea pandemiei, multe lucruri s-au schimbat, iar unele procese au evoluat mult mai rapid decât ne așteptam noi.  Claudiu Auraș Popa și Mihaela Olteanu ne vorbesc astăzi despre importanta intelegerii în afaceri și despre cât este de important să fii un bun ascultător pentru a face față schimbărilor ce au loc zilnic.

Multe afaceri s-au închis după ce a venit pandemia fiindcă o parte din antreprenori nu au știut sau nu au vrut partea de adaptare. Abilitatea de a comunica cu oamenii și a dezvolta relații cu ei este absolut indispensabilă atât unui antreprenor cât și a unui lider. Oamenii își doresc să se înțeleagă cu cei cu care intră în contact, iar un lider nu poate fi eficient dacă nu creează relații bazate pe încredere și comunicare.

Importanta intelegerii in relatiile profesionale

Pași pentru a crește gradul de încredere în relațiile tale

Fiecare dintre noi este diferit în felul său. Fiecare are anumite abilități și daruri cu care a fost înzestrat, iar tu ca lider trebuie să le observi. Cum poți face asta? Ai nevoie de 3 lucruri:

Să înțelegi persoana din fața ta. Prima calitate a ta ca lider este să înțelegi ce simt și gândesc oamenii. Ca lider, trebuie să înțelegi acești oameni ca personalități diferite și să vorbești fiecăruia pe limba lui, luând în considerare toate lucrurile pe care le știi despre aceștia. Abilitatea de a înțelege fiecare persoană și de a stabili o relație cu ea este un factor major în succesul personal și profesional.

Să ai un suflet mare. A fi lider înseamna să ai empatie. Să vezi ce e mai bun în oameni și nu ce e mai rău. Nu poți fi un lider bun și cu adevărat eficient dacă nu iubești oamenii.

Sa ajuți. Atunci când ești lider și antreprenor, oamenii cu care interacționezi, fie că sunt angajați sau clienți, au o problemă sau o nevoie de rezolvat. Dacă tu îți îndrepti atenția către ea, acea persoana va simți că îți pasă și va fi atrasă către tine. Oamenii au calități și e important să știi cum să le scoți în evidență fiindcă de multe ori ei uită de ele și consideră că o întâmplare din viața lor îi reprezintă cu totul.

Importanța intelegerii și a relațiilor în antreprenoriat

Încrederea în oameni este cheia motivării acestora în atingerea potențialului. Atunci când feliciți oamenii pentru un lucru făcut bine, le apreciezi abilitățile și îi încurajezi, ei se simt mai puternici. Dar cum putem ține cont de importanța intelegerii și a relațiilor când vrem să avem un viitor strălucit în antreprenoriat?

În primul rand, ai nevoie sa înveți tot timpul. Ca lider și antreprenor vei oferi întotdeauna din cine ești. Când o persoana cumpără de la tine un serviciu, prima dată te cumpără pe tine, pentru cine ești tu. Pentru asta, ai nevoie să te educi tot timpul. Fii bun la ceea ce faci atât din punct de vedere al cunoștințelor cât și al practicii.

În al doilea rând, mută atenția îndreptată spre tine asupra celorlalți. Acționează din suflet și nu fiindcă trebuie. Iar dacă trebuie, motivul nu este din exteriorul tău, ci din interiorul tău. Acționând așa îți vei crea obiceiuri care în mod clar îți vor transforma relațiile cu ceilalți. Oferă încredere fiecăruia pentru a primi la rândul tău încredere.

“Oamenilor nu le pasă cât de multe știi, până nu le arăți cât de mult îți pasă.”

John Maxwell

Provocarea săptămânii

Așa cum te-am obișnuit, în final avem o provocare pentru tine: uită-te la oamenii din jurul tău, dar în special la cei care te supără, te deranjează sau pe care nu îi placi. Gândește-te că fiecare dintre aceste persoane este minunată și că are ceva special. Caută la aceste persoane de care nu îți place o parte bună. Revino în comentarii cu efectele acestui experiment!

Timeline episod

00:56Care sunt cele mai întâlnite situații cu care se confruntă un antreprenor în mediul online? 06:20Ce poți face pentru a crea relații bune ca lider? 11:10Importanța intelegerii și a relațiilor în antreprenoriat

Acum știi că oamenii au nevoie de empatie, de încredere și cunoști importanta intelegerii în afaceri. Dacă ți-a plăcut articolul nostru și vrei să afli mai multe despre cum să te dezvolți pentru a dobândi succesul, nu uita să te abonezi la canalul oficial Mentori de România, sau să îți descarci aplicația!

Leaders HUBEpisod 30