Când și de ce investim în SEO organic și SEO plătit S5E07

Cristina Norocel, alături de invitata sa, Mirela Pascu, continuă discuția despre SEO. În episodul trecut, am făcut cunoștință cu principalele noțiuni despre SEO și am aflat ce ar trebui să cunoscă un antreprenor despre Search Engine Oprimization. Astăzi, vom aprofunda subiectul dincolo de partea tehnică și vom afla cine este mai sustenabil dintre SEO organic si SEO platit. Bonus, vom afla care sunt cele mai frecvente intrebari si mituri despre SEO. Cine are nevoie de SEO? Când? În ce etapă? Ce astepări trebuie să avem?

Obiectivele trebuie să fie realiste când vine vorba de SEO, să fim mulțumiți și dacă suntem în prima pagină.

Mirela Pascu

Seo organic si SEO platit

Dacă am aflat ce înseamnă SEO și care sunt cele 3 componente ale lui, astăzi, vom afla răspunsul întrebărilor pe care majoritatea antreprenorilor, indiferent de nișa în care sunt sau momentul în care se află business-ul, le caută. Cunoștințele nu trebuie să se oprească aici, pentru a fructifica vizibilitatea brandului tău prin SEO, ai nevoie de mult mai multe informații pe care le poți afla din The Keywords Podcast, unde se discută în profunzime despre cum poți produce un SEO organic calitativ.

SEO organic si SEO platit cum sa ajungi in primele rezultate pe Google

Cand și de ce avem nevoie de SEO?

Orice afacere ar fi mai vizibilă cu o prezență online. Indiferent dacă vă aflați în nișa de servicii, producție sau vreți să vă faceți cunoscut brandul personal, poate chiar retail. Marketingul web este încă important pentru fiecare companie. Astfel, strategia SEO, ar trebui implementată în strategia voastră de marketing sau de business, încă de la început. Tacticile de marketing offline, cum ar fi reclamele, pliantele și broșurile pot fi folosite pentru a ajunge la clienți potențiali, mai ales în rândul firmelor cu dezvoltare locală. Când vorbim de vizibilitatea brandului, ne punem ca obiectiv să fim cunoscuți pe plan național, de ce nu, mondial. Așadar, avem nevoie de capacitatea marketingului online de a se extinde și de a ajunge la un public mai larg. Acesta este motivul pentru care trebuie să apelăm la SEO.

Pentru a vă folosi timpul cu folos, ca antreprenor, aveți nevoie de o adevărată echipă pe care să vă bazați că este în trend cu toate modificările. Recent, tendințele se îndreaptă către mai multe strategii de marketing ținând cont de SEO organic, chiar de la 0, din momentul conceperii brandului.

Seo organic

Una dintre cele mai grele provocări ale antreprenorilor, când vor să își optimizez site-ul, este obținerea de trafic organic. Acest proces implică sarcini precum cercetarea cuvintelor cheie, calitatea și cantitatea linkurilor interne, optimizarea imaginilor, calitatea linkurilor externe sau viteza de încărcare a site-ului. Optimizarea pentru motoarele de căutare este uneori o sabie cu două tăișuri care îți poate anula eforturile imediat sau te poate clasa într-o poziție organică și superioară . Diferența dintre SEO organic si SEO platit este sustenabilitatea pe care o propulsează traficul organic pentru afacerea ta. Ați putea avea multă concurență cu mulți oameni care urmăresc un SEO prin metode plătite. Dar există o scădere în rândul acestor reclame, consumatorii încep să evite site-urile sugerate.

Seo platit

Există multe mituri despre SEO. Unele au fost create de companii care se ocupă ele însele de strategia SEO. Ei promit că vă vor menține în prima poziție a căutărilor pe Google, nu este imposibil, dar nici ușor de realizat.Cei care promit să te urce în primele rânduri într-o lună, nu mint, va fi posibil doar dacă plătești sume destul de mari. De aceea, trebuie să ai un obiectiv realist și apropiat de bugetul tău. Poți să te folosești de SEO să fii pe prima pagină, dar SEO este relativ. Dacă ajungi acolo organic, nu vei regreta că mâine vei fi la coadă. În schimb, dacă ai investit sume colosale și nu ești constant în TOP, s-ar putea să te trezești cu un buget mai mic decât trebuia. De aceea, SEO plătit, nu poate oferi o garanție a succesului.

Timeline episod:

01:39În ce etapă a businessului apelăm la SEO? 10:56Despre mitul Google Adwords 17:52Putem fi constant în prima poziție?

Episodul de astăzi te poartă într-o discuție amicală despre SEO organic si SEO platit, dar și cele mai frecvente intrebari si mituri despre SEO. Vino alături de noi să cunoști mult mai multe despre această strategie. Indiferent de momentul în care se află brandul tău, acest podcast îți poate garanta o suită pe scara succesului. Dacă afacerea ta a ajuns la maturitate, dar încă nu folosești SEO, Thinkupmarketing, îți poate oferi o soluție.

Brands at WorkEpisod 74