Urmărește-ne
Caută
Ne poți asculta și pe:

Cum sa iti faci obiceiuri noi profitand de obiceiurile vechi S3E04

În acest episod Remus ne vorbește despre habit stacking, despre cum să-ți combini în armonie obiceiurile vechi cu obiceiurile noi pe care vrei să le înmagazinezi în ritualul tău zilnic. Practică este mult mai dificilă de cât teoria, iar pentru a pune în practică obiceiurile noi trebuie să avem un plan bine pus la punct pentru a evita procrastinarea și burnout-ul. Nu există o regulă fixă în a aplică tehnică de habit stacking, însă cheia este să combini un obicei vechi cu unul nou sau obiceiuri noi cu obiceiuri vechi.

Recomandarea lui Remus este să faci o intenție de implementare, adică să-ți scrii undeva ora și locul în care vrei să implementezi obiceiul nou, sau să-ți iei un partener cu care să va  implementati împreună obiceiurile noi.

Probabil că deja ai niște obiceiuri vechi pe care le faci zi de zi și de care îți este foarte greu să te lipsești. De exemplu, creierul tău este foarte eficient în aș-i aduce aminte că trebuie să faci un dus în fiecare zi, sau atunci când răsare soarele să tragi draperiile sau alte 1000 de obiceiuri zilnice. Poți profită de aceste obiceiuri vechi!

Cum sa iti faci obiceiuri noi profitand de obiceiurile vechi S3E04

Cum iti creezi obiceiuri noi cu ajutorul habit stacking?

Ei bine prin ați face propriul building block cu obiceiuri, atunci când faci un obicei vechi, te speli pe dinți dimineață de exemplu, bei și un pahar cu apă (obicei nou). Acest obicei nou care pare foarte simplu de implementat și de urmat poate să-ți scape din vedere într-o zi, dar pentru a evita acest lucru trebuie să îl faci vizibil. Cum faci un obicei nou vizibil? Îți așezi în orizontul vizual, în locurile în care obișnuieșți să-ți faci obiceiurile vechi, obiecte sau notițe care să-ți aducă aminte de obiceiul nou.

„Ia un creion, o foaie și scrie”

Remus Bălan

Provocarea de astăzi este:
Alege un obicei nou, scrie intenția de implementare și apoi urmărește să îl implementezi în fiecare zi.

Dacă te-a ajutat tehnica de habit stacking să-ți setezi obiceiuri noi atunci revino și ascultă și alte episoade din podcastul 1440. Suplimentar ne poți urmări și pe Facebook și LinkedIn.

1440Episod 39