Despre cum să creezi legături durabile prin Networking Eficient S6E02

În era conectivității și a afacerilor în plină expansiune, networkingul a devenit un instrument vital pentru dezvoltarea profesională, dar și personală. Cu toate acestea, abilitatea de a interacționa și de a construi conexiuni autentice poate fi o provocare pentru mulți dintre noi. Din fericire, există persoane precum Crina Diculescu, fondatoarea comunității Dynamic Business Connections, care s-a dedicat facilitării acestui proces.

În episodul de astăzi, Cristina Norocel aduce în prim-plan, alături de invitata noastră specială, idei valoroase privind importanța unui networking eficient, strategii pentru crearea conexiunilor valoroase și perspective asupra posibilităților de evoluție dintr-o comunitate de succes.

Ce reprezintă conceptul de Networking?

Networkingul implică mult mai mult decât simpla colectare de contacte, fiind un întreg proces prin care indivizii construiesc și mențin conexiuni autentice, bazate pe încredere, respect și reciprocitate. Crina a reușit să creeze un mediu în care networkingul devine mai mult decât un simplu schimb de cărți de vizită sau o prezentare superficială, promovând interacțiunile autentice și construirea de relații pe termen lung.

Networkingul este și va rămâne un instrument prin care să îți promovezi businessul și prin care să te promovezi pe tine.

Cristina Norocel

Networking eficient prin pregătire prealabilă

Pentru a construi conexiuni valoroase, Crina subliniază faptul că este crucial să abordăm aceste întâlniri de networking cu deschidere, încredere și autenticitate. Un alt aspect esențial ar fi pregătirea prealabilă. Identificarea evenimentelor sau cercurilor de networking relevante în care persoanele cu interese comune se adună.

De asemenea, un networking eficient este determinat de natura conversațiilor. A începe o conversație cu încredere, ascultând cu atenție și punând întrebări relevante, creează o atmosferă de deschidere și înțelegere reciprocă, aspect ce poate transforma o conversație banală într-o conexiune valoroasă.

networking eficient comunitate de succes

Timeline episod

03:43Ce presupune consultanța de networking? 06:27Tips & Tricks de la specialiști 13:24Cum se realizează un follow up corect?

Comunitatea dinamică de networking eficient creată de Crina Diculescu este un exemplu elocvent de cum networkingul poate deveni mai mult decât o simplă interacțiune profesională. Într-o lume aglomerată de informații și conexiuni superficiale, această comunitate aduce autenticitate și valoare.

Asemenea acestei inițiative și “Brands at Work” își propune să ofere valoare prin poveștile și expertiza invitaților care vin săptămânal în emisiune. Așadar, dacă îți dorești să descoperi mai multe despre lumea fascinantă a brandurilor, dar și poveștile captivante din spatele succesului lor, te invităm să ne urmărești în continuare. Totodată te invităm să asculți și emisiunile nostre 1440, LeadersHub, The Keywords Podcast și Money Game, disponibile pe Mentori de România, pentru a-ți asigura succesul antreprenorial.

Brands at WorkEpisod 85