Networking-de-calitate

Cum transformi orice întrunire în networking de calitate? S2E012

Episod 27

Ascultă Episod

Ai participat în trecut la evenimente de business networking, dar ai simțit că nu ai valorificat la maxim potențialul acestor întâlniri? Fie că ești sau nu familiarizat cu conceptul de relaționare în afaceri, astăzi ai ocazia să înveți cum să creezi conexiuni profitabile ca antreprenor, chiar de la Roxana Domnica, “omul care strânge oameni” prin comunitatea MORE Networking de mai bine de 10 ani. Avocată a interacțiunilor durabile, Roxana va discuta alături de gazdele noastre, Cristina Norocel și Adrian Burlacu, despre ce înseamnă de fapt să faci networking de calitate și despre abordările prin care poți folosi acest instrument de marketing în favoarea ta.

,,Este vorba despre a fi interesat de oameni, pentru ca tu să devii interesant pentru ei.”

Roxana Domnica

Vizibilitate in afaceri

Dacă te afli între oamenii care au o imagine distorsionată despre networking, trebuie să știi că nu este de ajuns să oferi o carte de vizită pentru a-ți crește rețeaua. E bine să fii conștient de cum introduci acest aspect în strategia ta de business de la bun început, într-un plan obiectiv. Mai ales dacă ești la început de drum, pentru a face networking de calitate, este indicat să vii acolo unde îi poți găsi pe cei care au deja experiență și de la care poți învăța.

În România, networking-ul obișnuia să fie perceput ca pauzele din timpul conferințelor. Problema apare când mergi la astfel de evenimente și te trezești în mijlocul unui grup în care toată lumea vrea să vândă. Astăzi este perceput drept un instrument bazat pe încredere și transparență. Dar cum transformi o simplă adunare într-un instrument de business? Cum valorifici avantajele comunității pentru a obține vizibilitate in afaceri și oportunități către lucruri concrete?

networking de calitate vizibilitate in afaceri

Ce înțelegem prin networking de calitate?

Roxana ne oferă soluția – nu te duce să îți vinzi produsul. Poate suna paradoxal, dar de aici reiese o discuție despre importanța brandului personal, care e mai presus de aspectele materiale și de necesitatea colaborării. Dincolo de afacerea în sine, cea mai mare surpriză sunt oamenii cu experiențe și ambiții asemănătoare, sau care dețin informații valoroase pentru noi. Înainte să aflu despre produsul tău, vreau să aflu despre tine.

,,Conversațiile clădesc relații. Relațiile clădesc business-uri.”

Roxana Domnica

Respectă principiul reciprocității și să nu ai așteptări pe termen scurt, mergi cu intenția de a crea conexiuni. Obiectivele tale trebuie să fie constante și consecvente. Este nevoie de perseverență și de timp, iar dacă te dedici și investești îndeajuns din resursele tale de energie spre a face networking de calitate, Roxana ne asigură că rezultatele vor fi pe măsură, iar cifra de afaceri va crește în viitor.

Timeline Episod

01:35Pentru cine este networking-ul, cu ce ne ajută și cum se face? 10:27Cum îi faci pe oameni să aibă încredere în tine? 16:09Cum să te folosești de networking ca să îți crești cifra de afaceri?

În episodul următor, specialiștii noștri vor vorbi despre cum putem folosi strategiile de marketing și în afara societăților comerciale. Așa că nu uitați să ne urmăriți pe pagina de Facebook Brands at Work. Iar pentru notificări la zi puteți să vă descărcați pe Android, aplicația Mentori de România, pentru a fi la curent cu toate episoadele și articolele noastre.

Brands at WorkEpisod 27