Lecții de leadership despre conectare cu jucaria LEGO S2E07

Ce l-ar determina pe avocatul unei mari corporații americane, să renunțe la salariul lui de 6 cifre, pentru un venit de 13 dolari/lună? Un singur cuvânt: jucaria LEGO.

Numele avocatului cu pricina este Nathan Sawaya. Povestea lui și a jocului LEGO din viața sa este una extraordinară. Acest lucru face binecunoscutul și popularul joc să fie cu atât mai interesant de studiat din perspectiva lecțiilor de leadership pe care ni le predă.

jucaria LEGO

Piesele LEGO sunt esența unei foarte importante lectii de leadership: RELAȚIONAREA. Orice construcție începe cu conectarea între ele a materialelor componente. În afaceri, dacă nu reușești să te conectezi cu clienții, cu colegii de muncă, cu vânzătorii, cu acționariatul, ești un om mort. Relațiile sunt cărămizile de construcție ale oricărei organizații.

3 aspecte principale învățate de la jucăria LEGO

Pentru a deveni un LEGO lider, este necesar să conștientizezi 3 aspecte :

  • Să cunoști valoarea conectării
  • Să cunoști care sunt abilitățile necesare conectării
  • Să cunoști care sunt greșelile comune de conectare

Există 3 motive pentru care piesele LEGO se conectează între ele atât de bine: încrederea, compatibilitatea, reutilizarea.

Piesele LEGO, fiind proiectate a se conecta între ele în mod intenționat, permit artistului, celui care are viziunea de ansamblu asupra operei finale, să unească piesă cu piesă, într-o ordine perfectă dată de viziunea proprie, în direcția realizării scopului final. Pentru a putea pune împreuna două sau mai multe persoane, este necesară cunoașterea abilităților de conectare în cadrul echipei și de conectare a leaderului cu echipa.

Așa cum spune Mirela, jucăria lego ne învață că al treilea aspect pe care trebuie să îl cunoască un lider, este cum să evite greșelile de conectare. Există 4 tipuri de greșeli de conectare pe care ar trebui să iți planifici să le eviți dacă ești un lider adevărat. Află toate acestea ascultând integral episodul de podcast și urmărește-ne în continuare pentru a fi la curent cu noi informații din domeniul de leadership!

Fill out my online form.
Leaders HUBEpisod 21