Jucăria hopa mitică ne oferă lecții de leadership despre rezistență S2E012

Așa cum v-am obișnuit și până acum, echipa LeadersHub și Mirela Pascu vă prezintă jucaria hopa mitica și lecțiile de leadership pe care aceasta le poate oferi. Numele jucăriei, un nume unic, provine din caracteristica ei cea mai distinctivă: se îndoaie, se clatină și se ridică instant. Jucăria ne învață lecții de leadership despre durabilitate, o caracteristică obligatorie pentru orice leader de succes, pentru că a rămâne jos nu este o opțiune.

Care este legătura dintre rezistență și jucăria hopa mitică?

„Cea mai mare slavă în a trăi nu constă în a nu cădea niciodată, ci în a ne ridica de fiecare dată când cădem.” Reacția la eșec este importantă nu numai pentru tine, ci și pentru cei din jur. Un leader nu este niciodată urmărit mai îndeaproape, decât în ​​momentele care urmează unui eșec. Când leaderii eșuează, întrebarea imediată este: care va fi următoarea lor mișcare? Acesta va putea cădea atât în viață, cât și în conducere. Primul pas pentru a se ridica este determinarea cum că a rămâne jos nu este o opțiune, aplicând astfel câteva lecții de leadership despre rezistență. Îți prezentăm top trei adevăruri despre rezistență care te vor ridica de fiecare dată când vei avea parte de un eșec:

1. Rezistența se conștientizează. Căderea este inevitabilă. Aceasta este un fapt de viață, dar nu trebuie văzut ca adevărul final. Totul depinde de răspunsul fiecăruia. Poți lăsa eșecul să te prindă sau poți să-ți stăpânești eșecul, însă acesta este inevitabil și nu neapărat rău. Multe împliniri sunt determinate de căzături. Pur și simplu trebuie îndurate lecțiile eșecului pe calea succesului. Fiecare leader este doborât, dar pentru cel care rezistă, renunțarea nu este niciodată o opțiune.

jucaria hopa mitica - lectii de leadership despre rezistenta

2. Rezistența necesită un centru de echilibru. Nu este o coincidență că jucăria hopa mitică arată ca un ou. Acest design este unul dintre cele mai naturale structuri de sprijin. Forma permite deplasarea energiei peste tot, având centrul interior de echilibru și o formă exterioară care permite recuperarea energiei. La fel ca jucăriile hopa mitică, fiecare parte a ființei trebuie să te ajute să te ridici după o căzătură. Pentru a realiza acest lucru este necesară menținerea unui echilibru adecvat între viața personală și cea profesională. Un centru de echilibru combină atât factorii interni, cât și cei externi. Echilibrarea factorilor interni se realizează prin cele trei calități personale sau interne, necesare pentru o bază largă de sprijin:

  • echilibrul prin determinare;
  • echilibrul prin reziliență;
  • echilibrul prin scop.

Echilibrarea factorilor externi se referă la sprijinul care îți va fi oferit de către colegi, mentori și experiențele personale.

3. Rezultatele rezistenței din distribuția corectă a greutății. Jucăria hopa mitică nu este grea în partea de sus sau plată pe partea de jos, ci are mai degrabă greutatea corect distribuită. Poziția greutății trage de fapt jucăria înapoi în poziția inițială, cea verticală. După o cădere, ajutorul de care ai nevoie va veni din locurile în care ai investit cel mai mult leadership. Amplasarea influenței va determina viteza de recuperare. Un leader adevărat va permite echipei să riște și să eșueze fără repercursiuni dure, iar acest lucru va extinde încrederea prin educarea experienţei. Ajută-i să revină, știind că te vor ajuta la rândul lor.

Jucăria hopa mitică ne învață importante lecții de leadership despre rezistență: în viață vom cădea, dar vom afla și că a rămâne jos nu este o opțiune. Tu ai căzut vreodată? Ce lecții ai aplicat? Râmăi aproape pentru a afla ce alte jucării și lecții ți-au pregătit LeadersHub și ascultă podcastul nostru pentru mai multe informații utile.

Leaders HUBEpisod 26