Calul balansoar și lecția negativă pe care o oferă S2E011

Calul balansoar ilustrează perfect credința defectuoasă despre acțiuni egale în progres. Poți să arăți și să te simți bine călărind un cal balansoar și totuși, nu vei ajunge nicăieri. Din păcate, mulți leaderi călăresc cai balansoar în fiecare zi și consideră că fac progrese. Președintele Fillmore afirma că „Nu este ciudat… să confunzi schimbarea cu progresul”. Oamenii încă fac această greșeală atunci când încearcă să numească orice schimbare ca fiind un progres autentic. Ei cred că mișcarea și eficiența sunt sinonime. Atâta timp cât fac ceva, ei presupun că sunt productivi, însă calul balansoar ne ofera o lecție în sens negativ. Este un exemplu perfect de a nu fi eficient, iar Mirela Pascu va împărtăși astăzi de ce nu trebuie să fiți la fel de ineficienți.

Adevărul este că activitatea nu echivalează neapărat cu progresul și cu eficiența acțiunilor, iar mișcarea nu înseamnă automat creștere. Munca grea nu garantează succesul. Oamenii de afaceri vor ca toți să lucrăm mai inteligent, nu mai greu, dar cât de mulți explică de fapt cum funcționează acest lucru mai inteligent? Imaginația activă a alimentat mințile multor călăreți de cai de lemn celebri. Și ca și în cazul calului istoric, jobul poate entuziasma și fără progres. Întrebarea care se naște este: de câte ori ați ajuns la sfârșitul unei zile doar pentru a privi înapoi și a observa că nu ați realizat nimic? Lecția care se înțelege este că eficiența este, în cele din urmă, bazată pe progres și nu pe mișcare. Călăreții cailor de lemn sunt cei mai nepotriviți călăreți, deoarece ei cred că mișcarea este egală cu progresul.

Calul balansoar

Calul balansoar și categoriile sale

Primul pas pentru a fi eficient este definirea acestui proces. Definirea eficienței pentru afacerea unui leader va indica zonele care necesită atenție și care justifică un timp mai mare pentru investiții. Ce consumă timpul, energia și resursele? Este necesară o analiză a rentabilității acestor trei pentru a înțelege cât de eficient este leaderul de fapt. Iată o listă a celor 4 cai ineficienți care pot afecta cariera și în acelați timp, echipa și cariera:

  1. Calul balansoar mort. Acesta se referă la oameni, departamente și programe, însă tot ceea ce are și-a depășit utilitatea sau nu contribuie la ritmul global din prezent. Organizațiile perpetuează adesea programe ineficiente fără a pune la îndoială dacă există o modalitate mai bună de a obține rezultate pozitive. Acești indivizi din cadrul organizației, care sunt caii morți, nu au murit peste noapte. Ei s-au putut analiza în timp, refuzând să-și păstreze cunoștințele actuale, comerțul sau cariera, se descurcă dintr-o slujbă și apoi îi învinovățesc pe ceilalți atunci când aceștia sunt eliberați. Cu toate acestea, în afacerile moderne, din cauza factorilor de investiții mari care trebuie luați în considerare, pot apărea adesea alte strategii. Ascultând podcastul nostru, vei putea să le descoperi în întregime, însă până atunci, iată un top 5 al celor mai benefice:
  • Cumpărarea unui bici mai puternic;
  • Crearea unei sesiuni de antrenament pentru a crește cota de încărcătură a călărețului;
  • Efectuarea unui studiu de management al timpului pentru a vedea dacă sportivii mai slabi s-ar îmbunătăți;
  • Productivitatea;
  • Formarea unui grup de focus pentru a găsi utilizări profitabile pentru caii morți.

2. Calul hobby. Ați văzut oameni preocupați de propriile interese? Acestora nu le este dedicat scopul companiei. Un leader etic va examina acțiunile zilnice ale echipei pentru a determina dacă acestea sunt în concordanță cu jobul și va recunoaște că schimbul de povești ajută la ridicarea moralul echipei.

3. Calul înalt. Această persoană este birocrația prototip. Agenda lui personală înlocuiește compania scop. De fapt, el crede că societatea există pentru a-și satisface nevoile, nu pentru a fi un angajat care să satisfacă nevoile companiei. În timp ce această atitudine există la fiecare nivel, este cea mai necorespunzătoare conducere. Leaderii fără prudență afișează o extravaganță nepotrivită pentru acest fel de situație. Călăreții de înaltă cală au de obicei motive ascunse. Călărețul acestui tip de cal balansoar distruge moralul și nu are încredere în echipă. Dacă se pot elimina interesele egoiste și se poate lucra pentru obiectivele organizației, atunci leaderul va putea propune echipei să lucreze în același timp, câștigând rezultate pe termen lung.

4. Calul balansoar sălbatic. Această persoană este rebelă. Îi lipsește direcția în ceea ce privește scopul companiei, alegând traseul renegat în schimb. Calul sălbatic este numit astfel pentru că nu este îmblânzit. Oamenii care nu pot lua direcția sunt cai sălbatici care au o valoare mică în echipă. Acest cal trebuie îmblânzit sau eliminat.

Pe lângă importanța acordată tipurilor de cai, pentru ca eficiența acțiunilor să dea roade, sunt importanți și călăreții. Mulți oameni vor rămâne pe cal toată cariera lor, chiar dacă sunt lipsiți de realizări. Unii oameni simt că atâta timp cât sunt ocupați, progresează și că ocupația îi face să se simtă importanți, iar uneori, aceștia sunt blocați pe cal deoarece nu înțeleg ce au mai exact de făcut. Urmărește-ne în continuare pentru a înțelege ce tu ai de făcut, aplicând cele mai noi informații din sfera de leadership pe care noi le oferim!

Fill out my online form.
Leaders HUBEpisod 25