Rolul fotografiilor profesionale în dezvoltarea brandului personal S3E009

Câtă importanță acorzi imaginilor profesionale atunci când vine vorba de brandul personal? Dacă ai răspuns negativ, atunci episodul acesta este pentru tine. În episodul de astăzi, o avem invitată pe Alina Botică care ne va oferi niște sfaturi în ceea ce privește fotografiile de business. Împreună cu gazdele noastre, Cristina Norocel și Adrian Burlacu, vom afla despre importanta fotografiilor profesionale, dar și cum acestea ajută la dezvoltarea brandului personal.

Alina Botică este fotograf de branding personal, însă se ocupă și de fotografiile de tip portret precum portret personal, glamour, de beauty, natural, dar și fotografii de boudoir.

Comunicarea este un lucru important pentru Alina. Astfel că, înainte să realizeze pozele, aceasta vorbește cu clienții săi pentru a afla informații despre domeniul în care activează, dar și unde vor fi folosite acele poze. Făcând asta, Alina poate să afle ce anume vrea subiectul să exprime în imagine (fie formalitate, fie creativitate), iar în același timp, ajută și clientul să realizeze ce anume dorește de la ședința foto.

Importanța fotografiilor profesionale în dezvoltarea brandului personal

Știai că e nevoie să îți programezi o ședință foto profesională o dată la 3 ani? De ce ar trebui să facem asta totuși? De ce nu putem posta cu toții poze făcute cu telefonul? Ei bine, conform Alinei, imaginile surprinse de un profesionist sunt mai remarcabile și, de asemenea, exprimă profesionalism și dedicare față de brandul personal.

Cu toate acestea, atunci când postăm, trebuie să ne raportăm și la rețelele de socializare și la diferențele lor. După spusele Alinei, pozele de pe Facebook ar trebui să difere de imaginile de pe Instagram. Spre exemplu, Facebook este o platformă potrivită pentru imagini mai formale, spre deosebire de Instagram (care este mai actual), unde pozele sunt sau ar trebui să fie mai colorate și să surprindă o emoție. Toate aceste aspecte duc, în final, la dezvoltarea brandului personal.

despre importanta fotografiilor profesionale in dezvoltarea brandului personal

Ce imagini utilizăm, totuși, până stabilim o ședință foto profesională? Ei bine, Alina nu a uitat nici de acest aspect, și vine în episodul de astăzi cu câteva trucuri pentru a-ți face fotografii frumoase și care să îți pună în valoare brandul, de la tine de acasă! Vei afla, de asemenea, de unde să te inspiri, câteva idei de fotografii pentru fiecare secțiune (social media sau blog), dar și ce instrumente ai nevoie pentru a-ți face poze din confortul casei tale. Continuă să asculți acest episod, și vei afla despre importanta fotografiilor profesionale atunci când vine vorba de dezvoltarea brandului personal.

„Pinterest este prietenul nostru cel mai bun!”

Alina Botică

Timeline

03:52Cum alegem fotograful 05:25Când facem prima ședință foto pentru branding personal 16:19Tips and tricks pentru fotografii de acasă

Dacă vrei să afli mai multe despre branding personal, te invităm să asculți episoadele din sezonul 1 pe care le găsești pe pagina oficială Mentori de România, sau direct din aplicația Mentori de România. Până la următoarele episoade de podcast, nu uita să-ți actualizezi pozele de profil!

Brands at WorkEpisod 39