Urmărește-ne
Caută
Ne poți asculta și pe:

Fizica și principiile sale în relația dintre noi și bani S2E005

Noul episod marca LeadersHub ne prezintă modul în care putem stabili relația dintre om și bani, chiar și din punct de vedere al principiilor fizicii. Mirela Pascu ne explică pe larg, împreună cu exemple puternic întemeiate, ce este banul, ce se întâmplă cu acesta atunci când nu îl vedem, care este relatia dintre noi si bani și cum acesta se poate transforma din stare gazoasă în stare lichidă, la fel ca apa.

Dacă ne rezumăm la a discuta despre lucrurile importante, cele filosofice, discuția prezintă două aspecte: cel de spiritualitate și cel de știință. Din punct de vedere al spiritualității, indiferent de religie, aceasta spune că există, într-un fel sau altul, o sursă primară pe care noi o numim Dumnezeu, că acesta se află peste tot, în tot și în toate, și că manifestarea lui se prezintă în trei planuri: fizic, intelectual și spiritual. Știința, pe de altă parte, afirmă că sursa tuturor lucrurilor este energia care se manifestă și ea, la rândul ei, în toate planurile. Atât știința, cât și spiritualitatea, au căzut de acord în privința unui lucru important: dacă cele două vor găsi elemente comune cărora le vor putea atribui aceeași definiție, va exista un semn de egalitate între ceea ce numește știința un lucru și ceea ce numește spiritualitatea același lucru. Drept pentru care, spiritualitatea afirmă că Dumnezeu există în tot și în toate, îl simțim, dar nu îl vedem, iar știința spune despre energie că există în tot și în toate, nu o vedem, dar o simțim. Astfel, cele două ramuri atât de distincte, au reușit în sfârșit să pună acel semn de egalitate între ceea ce se numește energie pe de-o parte și spiritualitate pe de altă parte. Am putea spune, deci, că Dumnezeu = energie, în funcție de modul în care dorim să privim lucrurile.

Energia, la rândul ei, se manifestă și ea în mai multe planuri, cunoscute drept planuri vibraționale, însemnând că energia se manifestă în alt mod la diferite niveluri. Planul vibrațional inferior se referă la cel fizic, un plan mai sus se află cel astrovibrațional, iar cel superior, eterovibrațional. Dacă ne referim la planul fizic, ne referim de fapt la tot ceea ce putem vedea cu ochiul liber, spre exemplu, un pahar plin cu apă. Iar în contact cu un element extern, precum căldura, apa se va transforma în abur, adică va avansa spre planul astrovibrațional, iar apoi spre cel eterovibrațional. Din punct de vedere al apei, lucrurile sunt simple, întrucât se referă la stările de agregare. Noi suntem obișnuiți să credem doar lucrurile pe care le vedem și nu conștientizăm, de cele mai multe ori, existența apei din aer. Totuși, apa există în atmosferă la cel mai ridicat nivel vibrațional, în eter. Chiar fizica ne-a învățat că nimic nu dispare, totul se transformă, la fel ca apa.

„Profesorul meu de fizică îmi spunea în felul următor: materia nu dispare, ci doar se recompune în alte lucruri.”

Mirela Pascu

Relația dintre noi și bani și existența lor în eter

Dacă nimic nu dispare și doar se transformă, există o altă reprezentare, și anume bancnota de un leu. Banul nu reprezintă neapărat o bancnotă anume, ci o idee pe care pentru a o putea vedea, o reprezentăm cu ajutorul unei hârtii de plastic, pentru a fi vizibil. Ideea de ban și tiparul hârtiei le-am agreat împreună, de comun acord și numim bancnotă, în cazul acesta, chiar bancnota de un leu. Dar ce este de fapt banul în forma de bancnotă? Ce înseamnă o hârtie în relația dintre noi și bani? Este o manifestare de energie la o stare vibrațională foarte joasă, exact ca apa. Dacă lichidul, pentru a-și schimba starea, adică pentru a avansa spre un nivel superior, a acceptat o energie externă, căldura, putem face același lucru și cu banul. Dacă, spre exemplu, îl ardem, vom considera că banul dispare. Dar ce se petrece de fapt? Nu va dispărea, ci se va transforma. Bancnota de un leu arsă s-a răspândit în aerul din jurul nostru. Așadar, putem spune că în acest eter se află, imediat după ardere, foarte mulți bani? Așa cum nu putem vedea apa din aer, nu putem vedea nici banii din eter. Tot ce ne rămâne de făcut pentru a stabili relația dintre noi și ban este modificarea stării vibraționale a banului din jurul nostru, astfel încât să îl transformăm în stare fizică, și deci, să îl folosim.

„Banul are nevoie de o vibrație a energiei foarte joasă pentru a se manifesta și pentru a putea intra în viața noastră.”

Mirela Pascu
Relatia dintre noi si bani

În jurul nostru există foarte mulți bani. Nu îi vedem, nu îi conștientizăm, însă ei există. Cum putem, deci, dezvolta relația dintre noi și bani? Nu trebuie să dezvoltăm frica lipsei banilor, pentru că orice formă de energie se poate transforma în bani, iar energia e inepuizabilă, așadar banul e inepuizabil. Atâta timp cât acel ban va fi atras de noi, acea parte a noastră va fi inepuizabilă. Noi nu avem de împărțit bani, pentru că aceștia sunt în jurul nostru. Nu îi luăm de la alții, ci de la Univers, ca pe un întreg. Pentru fiecare din noi, există suficient de mult ban în aer, poate chiar un număr suficient de bancnotă de un leu, la fel cum există suficient aer. Ceea ce trebuie să facem, ca în cazul exemplului cu apa, este să o aducem din stare gazoasă în stare lichidă. Să facem lucrurile să plouă!

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații din zona leadership-ului, urmărește în continuare episoadele emisiunii LeadersHub. 

Leaders HUBEpisod 19