Află cum Legea Compensației Bănești îți influențează constant averea S2E04

Subiectul următorului nostru episod aduce în prim plan o importantă discuție despre Legea Compensatiei Banesti și factorii săi contribuitori, factori pe care nu trebuie să îi scăpăm din priviri. Mirela Pascu ne va povesti pe larg care este rolul fiecăruia și cum aceștia, împreună, alcătuiesc un simplu calcul matematic. În lipsa acestui calcul și fără contribuirea tuturor acestor factori, averea va fi pusă în pericol, fie stagnând, fie scăzând brusc. Vom afla despre nevoie, abilitate și dificultate, dar și despre modul în care cele 3 lucrează împreună pentru menținerea averii proprii.

Legea Compensației Bănești și factorii contribuitori

Un simplu calcul matematic ne poate fi de folos oricând și oriunde, indiferent de domeniul în care se aplică.

Acest calcul matematic se aplică și atunci când vine vorba de această lege simplă care se prezintă sub forma unui calcul matematic astfel: Averea pe care o deținem = Nevoia pentru ceea ce facem + Abilitatea proprie pentru ceea ce facem + Dificultatea de a fi înlocuit. În orice moment, averea noastră este direct proporțională cu acești 3 factori contribuitori, în sens cumulativ.

Dacă toți cei 3 factori se deplasează în direcție verticală de jos în sus, adică vor crește, în mod simultan se va înmulți și averea noastră. Iar în cazul în care unul dintre acești factori sau toți, în mod simultan, se vor deplasa în jos, averea va scădea.

legea compensatiei banesti

Factorii contribuitori în acest întreg proces îndeplinesc un important rol, și anume unitatea de care dau dovadă, neputând acționa unul fără celălalt când vine vorba despre legea compensației bănești. Nevoia pentru ceea ce facem este un factor ușor de înțeles și simplu de explicat: în mod cert, dacă există nevoie pentru ceea ce facem sau ne dorim în acest moment, vânzările vor crește, odată cu averea. Acolo unde nevoia este mare, apare concurența și este necesar să ne îndreptăm atenția asupra celorlalți 2 factori, abilitatea proprie pentru ceea ce facem și dificultatea de a fi înlocuit.

Mai departe, abilitatea proprie este un factor destul de complex, lucrurile complicându-se mai mult pe parcurs. Cu cât deținem competența de a face lucrul dorit mai bine, cu atât mai mult șansele de a avansa față de concurență sunt mai mari, în condiții de nevoie pentru ceea ce facem. Însă ceea ce trebuie reținut este faptul că abilitatea noastră fizică și mentală, abilitatea individuală, este limitată.

Cu ajutorul acesteia, dezvoltarea personală va cunoaște o limitare și va fi necesară înlocuirea abilității individuale cu abilitatea echipei. Dacă această etapă nu va fi îndeplinită, în momentul în care capacitatea noastră individuală va cunoaște punctul maxim, același lucru se va petrece și cu propria avere.

Nu în ultimul rând, avem cel de-al treilea factor ce influențează legea compensației bănești și anume, dificultatea de a fi înlocuit. Ea se referă la importanța recunoașterii trendurilor, realizării schimbărilor și identificarea diferențelor dintre schimbările ciclice din mediul înconjurător și cele structurale. Aceste schimbări ciclice sunt cele legate de modă, cele care astăzi sunt în trend, mâine dispar, iar apoi apar din nou.

Schimbările structurale în schimb, sunt cele care, o dată produse, nu mai permit întoarcerea la vechiul statut, fiind legate de evoluție, dezvoltare și progres.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații din zona leadership-ului, urmărește în continuare episoadele emisiunii LeadersHub pe site-ul Mentori de România.

Leaders HUBEpisod 18