Urmărește-ne
Caută
Ne poți asculta și pe:

Despre legea puterii si mixul de gandiri in afaceri S2E003

Ascultă Episod
Despre legea puterii si mixul de gandiri in afaceri

La fel ca în episodul anterior, vom continua și astăzi discuția noastră despre Mastermind, cunoscut drept mixul de gandiri, și elementele necesare acestuia pentru a rezista în câmpul unei afaceri. Înainte însă de a discuta despre conceptul în sine, Mirela Pascu vă propune o mică introducere despre lumea fizică și elementele ei.

În lumea materială, toate elementele, de la cel mai mic la cel mai mare, reprezintă o organizare moleculară, specifică atomilor și electronilor ce gravitează unii în jurul celorlalți, cu viteze uimitoare. Nicio acțiune din acest întreg proces nu este la voia întâmplării, întrucât toate lucrurile din jur se remarcă prin ordine. Această discuție reprezintă punctul de plecare al călătoriei noastre spre modul în care putem dezvolta și aplica legea puterii, cunoscută drept Mastermind. Toate elementele universului se află într-o stare de continuă mișcare, de vibrație. Sunetul, căldura, lumina violet, chiar și radiațiile, sunt elemente notabile, încărcate de energie, de oscilații. Însă cu mult mai sus față de acestea, se regăsește cel mai puternic și important element, și anume… gândul.

Se poate observa că tot ceea ce există se afla într-o stare continua de mișcare, de vibrație. Acest fluid care se află în toate lucrurile este unic și este un produs al naturii, al universului. Însă fluidul care compune sunetul, spre exemplu, este același cu cel care compune lumina violet sau cel care alcătuiește gândul. Astfel, ceea ce numim noi gând, este o energie care se transferă de la o persoană la alta și nu o putem vedea sau auzi. Și atunci… nu poate exista o constantă interferentă datorită faptului că toate gândurile altor oameni circulă prin mintea noastră și creează, la rândul lor, alte gânduri a căror origine nu ne aparține? Iar răspunsul este… da!

Cum poți știi dacă gândurile altor oameni se interferează cu gândurile tale? Simplu: observând starea de inspirație sau de descurajare pe care o simte rapid un vorbitor în public, imediat după ce începe să se adreseze unei audiențe. Pentru că fiecare minte funcționează ca un emițător și un receptor în același timp, de asemenea și sunetul folosește aerul pentru a ajunge dintre emițător spre receptor, gândul folosind același eter pentru a ajunge dintr-o minte în alta.

Odată ce am stabilit că mințile noastre comunică unele cu celelalte, că se interferează și se plimbă libere dintr-o minte în alta, discuția noastră se îndreaptă spre un punct important ce definește și explică conceptul de Mastermind, și anume… chimia minții. Când două minți se întâlnesc, o apropiere suficientă și necesară pentru a stabili un contact, un mix, determină o reacție chimică și produce o vibrație comună. Acest lucru ne ajută să explicăm mai departe conceptul de Mastermind, definit drept mintea superioară alcătuită dintr-un mix armonic între două sau mai multe minți. Prin mixul de gândiri se creează o altă minte, una superioară, care este cea mai apropiată ca explicație de conceptul de ”minte a tuturor minților” implicate în amestecul amintit. Această minte superioară se va dezintegra și toate dovezile existenței sale anterioare vor dispărea atunci când alianța armonioasă este distrusă. Acest principiu al chimiei minții stă la baza cunoscutelor concepte psihologice de ”suflete pereche” sau ”eternul triunghi”.

mixul de gandiri

„Nu oricine are influență este și leader. Influența poate fi și una negativă.”

Mirela Pascu

Mastermindul și mixul de gândiri

Mai departe, lăsând la o parte introducerea tocmai prezentată, ne vom întoarce la Mastermind și la definiția sa, care se referă la mintea care ia naștere din mixul a două sau mai multe gândiri individuale într-un spirit de perfectă armonie. Chimia minții este aplicată în fiecare zi în afaceri, în lumea comercială și este un lucru știut și dovedit. Mixarea a două sau mai multe minți într-un spirit de perfectă armonie dezvoltă suficientă putere, permițând minților individuale care s-au combinat să funcționeze sub efect supranatural, sau cel puțin așa poate fi perceput din exterior. Mințile individuale nu aparțin neapărat unor genii, și asta pentru că efectele minții superioare, mai precis mixul de gândiri, se răsfrâng asupra celor individuale și acolo se materializează prin succes. Procesul de contopire a minților arată mai mult ca procesul de conectare a mai multor baterii electrice în serie, printr-un singur fir, crescând astfel puterea combinată de la capătul firului. Mintea unui om poate fi comparată cu o baterie, o baterie care obosește și care nu mai funcționează la întreaga capacitate, cauzându-i omului o stare de descurajare. Fiecare minte, prin intermediul principiului chimiei minții, stimulează fiecare din celelalte minți ale grupului, creându-se un flux continuu, care nu poate fi oprit. În cazul în care acesta va înceta, nivelul bateriei scade, deci puterea se va risipi în cel mai scurt timp posibil, iar mintea individuală va fi nevoită să lucreze la capacitate minimă. Fiecare baterie nou adăugată determină o creștere a puterii ce trece prin firul legat celorlalte baterii. Același lucru se petrece și atunci când vine vorba de mintea superioară. Din cauza acestui lucru, mintea umană trebuie să se realimenteze, să se regenereze, iar modul în care ea poate să o facă este prin contactul cu alte minți mai vivace, mai puternice. Marii lideri înțeleg nevoia acestui proces de reîncărcare și mai mult de atât, știu și cum să obțină rezultate în baza lui. Această cunoaștere este elementul primordial care face diferența dintre lider și cei care îi urmează. În mod norocos, liderul este persoana care înțelege acest principiu suficient de bine încât să își mențină mintea vitalizată, conectând-o periodic la alte minți asemănătoare.

Un alt element, de asemenea important temei de astăzi, este puterea individuală care mai exact, se definește cu ajutorul informațiilor organizate, evidențiate prin intermediul unor eforturi inteligente. Un efort poate fi considerat drept organizat doar în momentul în care indivizii implicați in acest proces își coordonează informațiile și energia în spiritul unei perfecte armonii a scopului. Lipsa eforturilor coordonate armonios reprezintă principala cauză a oricărui eșec în afaceri. Reușita oricărui om de succes este formata din 25% bunuri fizice, active, de care dispune în mod vizibil și 75% informații organizate. Cunoștințele reprezintă doar o putere potențială de bază care se formează în putere atunci când sunt folosite. Iar puterea și succesul sunt sinonime: puterea formează succes și succesul aduce putere. De aceea, oricine are cunoștințele și abilitatea de a genera putere, prin intermediul principiului de coordonare armonioasă a eforturilor mai multor minți independente, poate atinge succesul în oricare forma este acesta definit. Nu putem însă presupune că armonia despre care vorbim va înflori peste noapte precum ciupercile după ploaie. Armonia, în adevăratul sens al cuvântului, este atât de rară în grupurile de oameni, precum este și doctrina creștină în sufletele celor care se proclama creștini. Armonia… este nucleul în jurul căreia, ceea ce noi numim Mastermind trebuie să se dezvolte și fără acest ingredient, nu poate exista.

„Există șase frici fundamentale ale omului care duc toate, într-un fel sau altul, la această exercitare de putere. Aceste frici pot fi contracarate dacă acumulăm cunoștințe foarte bine organizate”.

Mirela Pascu

Așadar, pentru a stabili un nivel de armonie inițială, este important să înțelegem mixul de gândiri, care este importanța lui în viețile și afacerile proprii, precum și ce este de făcut pentru a crea contextul, climatul propice manifestării acestei armonii. Pentru că am menționat ca avem de-a face cu informații organizate, eforturi inteligente și coordonate, scop comun, putere și succes, am stabilit un sistem organizat de întâlniri săptămânale LIVE, intitulate sesiuni de Round Tables Debates, sesiuni în care există întâlniri pentru a exersa obiceiul de a forma acest Mastermind, această minte superioara, necesară fiecăruia.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații din zona leadership-ului, urmărește în continuare episoadele emisiunii LeadersHub. 

Leaders HUBEpisod 17