Este produsul tau, oglinda ta sau a consumatorului? S4E08

În episodul de astăzi, alături de Cristina Norocel și Adrian Burlacu, vom continua discuția despre avatarul de client și creionarea acestuia. Este produsul tau oglinda ta sau a consumatorului? Află în emisiunea de azi despre importanța cunoașterii “celui mai bun prieten” și despre cum acesta poate crește șansele de succes ale business-ului tău.

Este produsul tau targetat corect ?

Un principiu de business, spune că 20% dintre clienții unei firme generează 80% din venituri. Dar știi cine sunt cei 20% ?  Ca parte a strategiei de marketing trebuie să oferim un nume clientului nostru, astfel încât putem defini „ce-l ține treaz noaptea „. Produsul tău trebuie să răspundă nevoilor și dorințelor consumatorului, dar și să-i rezolve problemele.

Îndrăgostește-te de clientul tău, nu de serviciul sau produsul tău.  (Tony Robinson)

Cristina Norocel
este produsul tau cum faci din client prietenul tau

Cum faci din client prietenul tau ?

Consumatorul ideal îți poate fi “cel mai bun prieten” , dacă știi să-i satisfaci nevoile. De aceea, trebuie să îi cunoști profilul psihografic care vine cu câteva din următoarele caracteristici: 

  • Cumpară frecvent produsul tău și generează venituri constante. Pe scurt, îți este client fidel.
  • Este cel care apreciază produsele tale. Văzut, plăcut, cumpărat!
  • Îți oferă recomandări. Ceea ce ajută la evoluția businessului.
  • Nu este consumator de energie. Profită de fiecare secundă.
  • Îți oferă feedback constructiv. Te ajută să îți îmbunătățești produsele și servicile. 

Majoritatea antreprenorilor, indiferent de nivelul de experiență, investesc timp și bani în promovări fără să știe pentru cine. Deși pare că este o scurtătură pentru a atrage mulți clienți, adevărul este altul : clientul nu va fi niciodată „toată lumea”. Dar, este produsul tau pentru toată lumea? În același timp, trebuie să ținem cont că este necesar ca un business să genereze venituri. Acestea vor crește daca-i vindem ce își dorește, cand își dorește și unde își dorește.

Timeline episod:

01:50Cum se ajunge la avatarul de client? 09:03Ceea ce produci este potrivit pentru consumator? 14:17Produsul tău schimbă viața consumatorului?

Dacă ți-am atras atenția și vrei să afli mai multe, te așteptăm și săptămâna viitoare cu un nou episod în care vom discuta despre construirea brandului ideal. Până atunci, nu uita să te abonezi la canalul oficial Mentori de România, sau să îți descarci aplicația pentru a fi sigur că primești notificare atunci când un nou episod va fi postat.

Fill out my online form.
Brands at WorkEpisod 60