Este marketingul de gherila o soluție salvatoare? S4E10

În episodul de astăzi, alături de gazdele noastre, Cristina Norocel și Adrian Burlacu, vom discuta despre marketingul de gherilă și cum se folosește. Exemplele te vor ajuta să înțelegi cum reușesc ceilalți și cum poți chiar tu să fii următorul care-și va surprinde consumatorul. Dacă te-ai întrebat vreodată unde îți poți folosi creativitatea în drumul tău către succes, azi îți vom oferi câteva răspunsuri.

Ce este marketingul de gherila ?

Din 1984 datează marketingul de gherilă, atunci când Jay Cobrad Levinson a scris o carte care expune 200 de “unelte” la care se poate recurge pentru ca rezultatul să fie cel așteptat. Încurajându-i pe oamenii de marketing să fie creativi, să recurgă la neconvențional pentru a atrage atentia publicului tinta.

Conexiunea cu emoțiile unui consumator este cheia marketingului de gherilă.

Conrad Jay Levinson
este marketingul de gherila atrage atentia publicului tinta

Marketingul de gherilă este strategia prin care o companie își poate folosi creativitatea pentru a surprinde consumatorul. Acest tip de publicitate a avut succes în rândul multor afaceri renumite: Apple, Samsung, Heineken, McDonald’s. Așadar, a atrage atentia publicului tinta și a provoca o reacție emoțională, este soluția de-ai face să-și amintească de produse sau mărci printr-o modalitate diferită de cea obișnuită.

Timeline episod

01:06Ce este marketingul de gherila. 09:14Cum poți folosi Guerilla Marketing?

Dacă ți-am atras atenția și consideri că este marketingul de gherila o soluție, dar vrei să afli mai multe, te așteptăm și săptămâna viitoare la un nou episod. Până atunci, nu uita să te abonezi la canalul oficial Mentori de România, sau să îți descarci aplicația pentru a fi sigur că primești notificare atunci când un nou episod va fi postat.

Brands at WorkEpisod 62