Energia regenerabila în România: Oportunități de finanțare disponibile în 2024 S6E07

Bine ați venit la un nou episod marca LeadersHub, alături de gazdele noastre Claudiu Auraș Popa și Teodor Ivașcu care explorează în detaliu noile opotunități de finanțare pentru energia regenerabila în anul 2024.

energia regenerabila fonduri nerambursabile

Episod sponsorizat de Kloth Invest

În ultima perioadă, România a fost martorul unor măsuri importante în ceea ce privește promovarea și implementarea energiei regenerabile. Comisia Europeană a anunțat intenția de a sprijini țara noastră prin acordarea de finanțare pentru proiecte ce includ parcuri fotovoltaice, panouri solare, stații de reîncărcare pentru vehicule electrice și pompe de căldură. De aceea, dacă vrei să afli mai multe despre aceste oportunități din lumea antreprenoriatului, te invităm să rămâi alături de noi!

Pentru aprofundarea cunoștințelor despre proiectele de energie regenerabilă, trebuie să te concentrezi pe aspectele practice și administrative implicate în implementarea acestora. Unul dintre punctele centrale abordate de către specialiștii noștri în cadrul episodului de astăzi este ghidul pentru a doua ediție de Electrica, un program special conceput pentru operatorii din domeniul Horeca. Acesta îți oferă finanțare pentru sisteme fotovoltaice, pompe de căldură și stații de reîncărcare, demonstrând astfel un angajament puternic pentru integrarea și apelarea la energia regenerabila în diferite sectoare economice.

De asemenea, un alt aspect deosebit de important este posibilitatea obținerii de fonduri pentru instalarea de panouri solare și sisteme de încălzire, oferită printr-un program de consultare publică. În acest sens, accentul cade pe necesitatea de a respecta reglementările tehnice și de a obține documentația necesară pentru implementarea eficientă a proiectelor. Printre aceste documente se numără extrasele de carte funciară, proiectul tehnic, certificatul de urbanism și vizele specifice, constituind astfel elemente esențiale pentru conformarea la standardele impuse.

Totodată, implementarea proiectelor de energie regenerabila este ghidată de colaborarea strânsă cu o firmă de consultanță și o echipă de arhitectură sau proiectare tehnică. Acest aspect este esențial pentru asigurarea calității proiectului și respectarea standardelor impuse de autorități. În plus, există programe regionale active care oferă finanțări pentru proiecte ce favorizează apelarea la energia regenerabila, inclusiv Tranziția Justă. Aceste programe pot acoperi sume semnificative, ajungând până la 1 milion de euro, reprezentând astfel un sprijin substanțial pentru inițiativele din acest domeniu.

energia regenerabila fonduri nerambursabile 1200x675

În ceea ce privește consultanța și sprijinul oferit, compania Kloth Invest, care se concentrează pe oferirea de consultanță pentru pensiuni, căsuțe de vacanță și hoteluri interesate de reducerea costurilor legate de energia electrică, reprezintă o confirmare a existenței unor resurse și experți disponibili pentru a te ghida în procesul de accesare a finanțărilor disponibile.

Prin urmare, apelarea la energia regenerabila necesită atât expertiză tehnică, cât și o înțelegere clară a oportunităților de finanțare disponibile. Este esențial să te asiguri că aceste proiecte sunt în conformitate cu cerințele tehnice și legale, astfel încât să poată contribui eficient la dezvoltarea durabilă a afacerilor și a comunităților. Pentru a afla mai multe despre modul în care puteți accesa aceste programe de finantare europeana și naviga schimbările propuse nu pierdeți acest nou sezon al podcast-ului LeadersHub în care veți descoperi oportunitatile de finantare si dezvoltare potrivite afacerii voastre și veți obține perspective valoroase pentru a crește și a prospera în lumea antreprenoriatului.

De aceea, te invităm să ne urmărești pe Mentori de Romania pentru a fi la curent cu cele mai noi informații din zona de leadership, SEOmarketing și branding. De asemenea, te invităm și pe Tu Inspiri România unde vei putea asculta podcasturi cu povești motivaționale ale antreprenorilor români, care au trecut prin etape asemănătoare cu cele ale afacerii tale și care îți pot oferii răspunsuri.

Leaders HUBEpisod 77