Perspective și oportunități de finantare in agricultura pentru 2024 S6E06

Bine ați venit la un nou episod marca LeadersHub, alături de gazdele noastre Claudiu Auraș Popa și Teodor Ivașcu care explorează în detaliu noile opotunități de finantare in agricultura pentru anul 2024 și cum pot beneficia agricultorii români de acestea.

finantare in agricultura fonduri europene nerambursabile

Episod sponsorizat de Kloth Invest

În sectorul agricol, anul acesta se anunță a fi un an plin de oportunități și schimbări semnificative. Aceste linii de finanțare disponibile sunt menite să sprijine tinerii fermieri și să ofere investiții în domenii precum exploatațiile pomicole și zootehnice. Cu sume alocate generoase și o prezentare clară a stării actuale a fondurilor disponibile, aceste programe vizează să stimuleze creșterea și modernizarea sectorului agricol. De aceea, dacă vrei să afli mai multe despre aceste oportunități din lumea antreprenoriatului, te invităm să rămâi alături de noi!

În ceea ce privește obținerea de finanțare în agricultură, observăm că sectorul suin a fost marcat de depunerea a 44 de proiecte în valoare totală de 98 de milioane de euro, subliniind un interes crescând în această direcție. De asemenea, fondurile destinate sectorului ovin, în cuantum de 15 milioane de euro, au fost epuizate, cu 40 de proiecte depuse, evidențiind astfel importanța și necesitatea unei finanțări adecvate în această sferă. Oportunități notabile se conturează și în alte domenii, precum păsările de curte, procesare, sisteme de irigație și modernizarea infrastructurii din spațiul rural.

Pe lângă aceste aspecte, specialiștii noștri anunță perspective promițătoare prin lansarea unor programe de investiții în diverse sectoare agricole și tehnologice, cu date planificate în lunile iunie, iulie, octombrie și noiembrie. Într-o perspectivă mai amplă, luna noiembrie se preconizează a fi crucială pentru cei interesați de finanțare în agricultură, odată cu lansarea unui ghid cu un buget considerabil de 170 de milioane de euro destinat diverselor linii de finanțare. Acest demers deschide noi orizonturi pentru exploatări sau ferme, reconfirmând angajamentul pentru sprijinirea sectorului agricol și oferind oportunități extinse și în domeniul non-agricol.

Este esențial să fim conștienți de schimbările semnificative în agricultură, generate de noile reglementări, contextul socio-economic, pandemie și noile directive de la Comisia Europeană. În acest context, gazdele noastre subliniază importanța cunoașterii criteriilor de eligibilitate și selecție atunci când se achiziționează terenuri pentru a accesa finanțare, evidențiind necesitatea de a fi bine informat și pregătit pentru a valorifica aceste fonduri esențiale în dezvoltarea sectorului agricol.

Pentru a afla mai multe despre modul în care puteți accesa aceste programe de finantare europeana și naviga schimbările propuse nu pierdeți acest nou sezon al podcast-ului LeadersHub în care veți descoperi oportunitatile de finantare si dezvoltare potrivite afacerii voastre și veți obține perspective valoroase pentru a crește și a prospera în lumea antreprenoriatului. De aceea, te invităm să ne urmărești pe Mentori de Romania pentru a fi la curent cu cele mai noi informații din zona de leadership, SEOmarketing și branding. De asemenea, te invităm și pe Tu Inspiri România unde vei putea asculta podcasturi cu povești motivaționale ale antreprenorilor români, care au trecut prin etape asemănătoare cu cele ale afacerii tale și care îți pot oferii răspunsuri.

Leaders HUBEpisod 76