Strategii eficiente de finantare pentru IMM-uri în 2024 S6E08

Bine ați venit la un nou episod marca LeadersHub, alături de gazdele noastre Claudiu Auraș Popa și Teodor Ivașcu care explorează în detaliu noile opotunități de finantare pentru IMM-uri în anul 2024.

finantare pentru imm-uri fonduri nerambursabile

Episod sponsorizat de Kloth Invest

Ei clarifică conceptele de microîntreprinderi și întreprinderi mici, subliniind diferențele dintre acestea și evidențiind că întreprinderile mari nu beneficiază de la fel de multe oportunități de finanțare sau ajutoare de stat. De asemenea, subiectul discuției se axează pe importanța cunoașterii statusului afacerii pentru a accesa fonduri nerambursabile și evidențiază criteriile specifice de eligibilitate pentru programele regionale.

Un punct esențial adus în discuție este necesitatea unei analize atente pentru a determina eligibilitatea și a punctajului necesar pentru a accesa fondurile. De exemplu, în regiunea Sud-Muntenia, este crucial să analizezi afacerea ta și posibilitățile legate de categoria menționată în ghidul pus la dispoziție pe site-urile de specialitate. Specialiștii noștri subliniază faptul că un bilanț negativ poate afecta sustenabilitatea și rentabilitatea afacerii tale. De asemenea, contribuția proprie este esențială și poate influența obținerea finanțării. Ghidurile indică un minim de cofinanțare, iar pentru obținerea punctajului maxim se recomandă aducerea unei sume mai mari, în funcție de regiune, această contribuție proprie fiind crucială pentru accesarea finanțării nerambursabile.

Un alt aspect important abordat în cadrul episodului de astăzi este importanța obținerii acreditărilor și certificărilor pentru produse, procese sau servicii, precum și necesitatea investițiilor pentru a maximiza șansele de accesare a proiectelor de finantare pentru IMM-uri. În plus, subliniază necesitatea unei planificări pe termen lung (5-7 ani) pentru a asigura sustenabilitatea afacerii și pentru a putea accesa fonduri europene. Claudiu și Teo evidențiază faptul că fondurile nu sunt potrivite pentru toată lumea, dar pot fi accesibile oricui este dispus să învețe și să înțeleagă procesul, fără a se concentra exclusiv pe aspectul financiar.

finantare pentru imm-uri fonduri nerambursabile 500x500

În concluzie, acest episod oferă o perspectivă clară asupra procesului de finantare pentru IMM-uri, evidențiind criteriile de eligibilitate, importanța analizei atente a afacerii și necesitatea planificării pe termen lung pentru a accesa fonduri nerambursabile. Această discuție este deosebit de valoroasă pentru antreprenori și managerii de IMM-uri, oferindu-le o perspectivă detaliată asupra modului în care pot naviga cu succes în lumea finanțării și a fondurilor europene, evidențiind aspecte esențiale care pot influența succesul în obținerea finanțării necesare pentru dezvoltarea afacerii lor.

Nu pierdeți acest nou sezon al podcast-ului LeadersHub în care veți descoperi oportunitatile de finantare si dezvoltare potrivite afacerii voastre și veți obține perspective valoroase pentru a crește și a prospera în lumea antreprenoriatului. De aceea, te invităm să ne urmărești pe Mentori de Romania pentru a fi la curent cu cele mai noi informații din zona de leadership, SEOmarketing și branding. De asemenea, te invităm și pe Tu Inspiri România unde vei putea asculta podcasturi cu povești motivaționale ale antreprenorilor români, care au trecut prin etape asemănătoare cu cele ale afacerii tale și care îți pot oferii răspunsuri.

Leaders HUBEpisod 78