În episodul de astăzi, îl avem alături pe Costin Tudor, CEO și fondator al platformei „Undelucram.ro”. Acesta are o experiență de 10 ani, în domeniul leadership-ului, activând de-a lungul anilor, în diverse funcții de conducere din mai multe corporații. De mic, Tudor și-a dorit să conducă o afacere proprie, astfel coordonând, acum, acest proiect antreprenorial. Ca urmare, acesta ne va povesti despre leadership corporatist vs antreprenorial. Mai exact, aflăm care a fost experiența lui desprinsă din acest transfer, care este stilul său de leadership prin care a reușit să creeze o echipă performantă, alături de câteva bune practici pentru cei care doresc să înceapă un start-up.
La baza istoricului său antreprenorial , se află dorința lui Tudor, încă din copilărie, de a conduce o afacere.
„Întotdeauna mi-am dorit să am o afacere a mea.”
Costin Tudor
În această ordine de idei, specialistul nostru ne mărturisește că a avut ocazia de a coordona mai multe echipe și astfel a reușit să își dezvolte, constant, propriul stil de leadership. Există, astfel, mai multe diferențe între un leadership corporatist vs antreprenorial. Stilul pe care Tudor la adoptat în acest start-up are la bază comunicarea, adaptabilitatea, oferirea de încredere, acceptarea tuturor opiniilor și ideilor membrilor, astfel încât aceștia să se simtă mult mai motivați.
„A coordona echipe înseamnă, în special, a comunica. Astfel, comunicarea reprezintă un factor mai mult decât important în gestionarea echipelor. ”
Costin Tudor
Leadership corporatist vs antreprenorial
,Ca urmare, se pun în lumină provocările leadership-ului antreprenorial. Astfel, direcția în care membrii se îndreaptă și modul în care aceștia performează, ține de încrederea pe care liderul reușește să o imprime. O altă provocare este convingerea forței de muncă din piață, să se alăture sistemului. Iar ultima provocare, dar nu cea din urmă, vizează întreaga echipă pe care liderul trebuie să o mențină prin crearea unor bune relații interpersonale.
„Cu cât echipa se mărește mai mult, cu atât trebuie să fim mai clari în proceduri și să oferim încredere membrilor.”
Costin Tudor
Tot azi, aflăm câteva bune practici pentru cei care doresc să înceapă un business. În acest sens, Tudor ne dezvăluie o rețeta unui potențial success în oricare dintre business-uri. Ca urmare, pilonii de care ar trebui să ținem cont la începutul oricărei afaceri sunt vizibilitatea , încrederea în brand și serviciile pe care le oferim clienților. Aceste acțiuni trebuie dezvoltate în paralel, iar pentru asta este nevoie de munca unei echipe întregi.
Timeline episod
Dacă vrei să te încarci de motivație și energie pozitivă, în acest minunat univers al antreprenoriatului, lasă-te inspirat de și mai multe episoade și emisiuni, care te vor surprinde mereu și te vor purta către calea succesului, accesând : https://www.mentorideromania.ro/ .
Abonează-te acum la canalul ’’Mentori de România’’, iar noi te vom surprinde mereu cu subiectele preferate de tine, amintindu-ți printr-o notificare să nu lași pe mâine ce poți face astăzi!