În episodul de astăzi, o avem alături de noi pe Anna Burtea, director executiv al organizației „Inimă de copil” și unul dintre fondatorii acestei fundații prezentă în România de 25 de ani. Anna ne pune în lumina leadership-ul în beneficiul copiilor, pornind de la valorile care stau la baza fundației, anume responsabilitatea, compasiunea, valorizarea, perseverența, colaborarea și bucuria. În această orine de idei, aceasta ne va prezenta care este povestea ei din spatele acestei fundații, cum a fost trecerea de la un rol de voluntar la unul de lider al echipei și cum a afectat pandemia modul în care a funcționat leadership-ul în beneficiul copiilor, având în vedere specificul activității care presupune interacțiune directă cu copiii pe care îi sprijină organizația.
Povestea Annei din spatele fundației „Inimă de copil” a început încă din facultate, aceasta având ocazia de a face practică, după care voluntariat, într-o secție pentru copii seropozitivi. Experiența ei de voluntariat și-a pus amprenta asupra stilului ei de leadership.
„Am văzut ce impact puternic puteam să am asupra copiilor, fiind alături de ei și cât de mult conta pentru ei fiecare dintre persoanele care veneau la voluntariat.”
Anna Burtea
Trecerea ei de la activități de voluntariat la coordonarea unui program al organizației, în ceea de privește leadership-ul în beneficiul copiilor, a adus foarte multă responsabilitate în plus, deoarece viața și schimbarea pentru mulți copii depindea de modul în care ea conducea echipa, de viziunea sa și de acțiunile pe care le săvârșea. Munca în echipă, din timpul voluntariatului, a reprezentat pentru Anna un avantaj foarte mare pentru partea de formare profesională deoarece a învățat să colaboreze foarte bine și să simtă oamenii care aveau aceeași pasiune de face un bine copiilor. Dezavantajul a fost dat de faptul că toate activitățile pe care voluntarii le făceau, depindeau de timpul lor liber.
„Modul în care tu conduci organizația, poate influența viața copiilor.”
Anna Burtea
Provocările la care a fost supus leadership-ul în beneficiul copiilor, odată cu instalarea pandemiei, au fost reprezentate de contactul direct cu copiii, care era din ce în ce mai rar, de părinții acestora care își pierduseră locurile de muncă, astfel nevoia de suport financiar devenind din ce în ce mai mare și de copiii care nu aveau dispozitive pentru a putea urma scoala online. La nivel de echipă au apărut sentimente de nesiguranță și teamă deoarece pe plan profesional trebuiau să se adapteze, iar pe plan personal să facă față unei furtuni de emoții și sentimente.
În această ordine de idei, Anna ne spune că pentru a face față obstacolelor trebuie mereu să ne consultăm cu echipa noastră, să ne adaptăm oricăror situații și să vedem ce putem face mai bine sau mai diferit.
„În momentul în care rămâi pe un platou, iar lumea din jurul tău se mișcă, trebuie să privești în jur și să vezi cum evoluează lucrurile pentru a putea ține pasul.”
Anna Burtea
Timeline episod: Leadership-ul în beneficiul copiilor
Dacă vrei să te încarci de motivație și energie pozitivă, în acest minunat univers al antreprenoriatului, lasă-te inspirat de și mai multe episoade și emisiuni, care te vor surprinde mereu și te vor purta către calea succesului, accesând : https://www.mentorideromania.ro/ .
Abonează-te acum la canalul ’’Mentori de România’’, iar noi te vom surprinde mereu cu subiectele preferate de tine, amintindu-ți printr-o notificare să nu lași pe mâine ce poți face astăzi!