Cum facem primii pași în antreprenoriat? S3E13

Te-ai gândit recent să renunți la statutul de angajat și să devii propriul tău șef? Dacă da, știi ce presupune cu adevărat trecerea de la angajat la antreprenor? Dacă ești confuz de amalgamul de informații, ai ajuns în locul potrivit. Specialiștii noștri, Cristina Norocel și Adrian Burlacu, își împărtășesc astăzi propriile experiențe și te vor învăța despre primii pasi în antreprenoriat.

Cel mai probabil îți dorești sa faci trecerea de la angajat la antreprenor, deoarece îți dorești independență financiară, poate mai multă libertate a timpului sau pur și simplu vrei să petreci mai mult timp cu familia. Ceea ce nu se știe, totuși, este realitatea din spatele a ceea ce presupune primii pasi in antreprenoriat. Haide să descoperim împreună care sunt etapele care te așteaptă.

Care sunt primii pași în antreprenoriat?

La început sună totul promițător, și simți că ai putea face mai mulți bani pe cont propriu. Însă ceea ce se întâmplă cu adevărat atunci când faci această tranziție, este faptul că mai ales la început, vei simți sentimentul de panică. Acea panică provine din faptul că:

  • realizezi că va trebui să muncești mult mai mult la business-ul tău decât la jobul 9 to 5
  •  te poți simți singur, având în vedere că nu ai departamente formate și TU va trebui să te ocupi de toate departamentele
  • nu îți mai „permiți” să ai zile de odihnă (weekend, zile de sărbătoare, concediu)
de la angajat la antreprenor primii pasi in antreprenoriat

Înainte de toate, va trebui să accepți și să înțelegi ceea ce va urma să se întâmple. Pentru a face trecerea de la angajat la antreprenor, va trebui:

  • să fii pregătit să muncești ore multe pe bani puțini
  • să îți asumi o serie de roluri
  • să sacrifici timp
  • să fii pregătit să accepți multe NU-uri
  • să înțelegi că a intra pe piață nu este simplu
  • să fii conștient despre concurența puternică

În acest episod, specialiștii noștri îți vor explica și de ce este okay să apelezi la ajutorul unui business coach, de ce trebuie să acorzi importanță brandului personal, dar și de ce este important să scapi de mindsetul „sunt bun la toate”. Așa că nu ezita, și ascultă acest episod până la capăt, dacă vrei să afli mai multe despre primii pasi în antreprenoriat, dar și cum să faci mai ușoară tranziția de la angajat la om de afaceri!

„Nu este okay să rămâi expert în business-ul tău!”

Cristina Norocel

Timeline

15:40Când apelăm la un business coach? 20:05Importanța brandului personal 25:20Cine sunt cei care reușesc să se ridice după o criză economică?

Dacă ți-a plăcut episodul de astăzi, nu uita să te abonezi canalului oficial Mentori de România, sau să-ți descarci aplicația, pentru a fi sigur că nu ratezi nici un episod săptămânal. Așteptăm cu entuziasm să ne spui poveștiile și experiențele tale, fie ele de succes sau eșuate. Până la episodul următor, gândește-te care a fost motivația ta personală atunci când ai decis să devii antreprenor!

Brands at WorkEpisod 43