Cum practicăm Leadershipul în era Work from Home? S1E004

În episodul de astăzi, după cum v-am obișnuit, am avut plăcerea de a discuta cu Simona Bortiș, transformational coach și career strategist, despre subiectul actual care se află pe buzele tuturor: lucrul de acasă. Din perspectiva leadership-ului, Simona ne prezintă care sunt provocările liderilor privind conducerea echipelor, dar și ale angajaților privind lucrul de la distanță, în acest context pandemic. 

Ce reprezintă “work from home“?

„În această perioadă, am văzut exemple de afaceri care s-au dezvoltat, în timp ce pentru altele au fost vremuri foarte dificile ca să reziste.”

Simona Bortiș

Pe baza unui studiu realizat în anul 2020, pe un număr de 12000 respondenți din SUA, Germania și India, aflăm cât la sută dintre aceștia au reușit să mențină sau să îmbunătățească productivitatea. În continuare, privind provocările pe care le resimt angajații, Simona ne prezintă patru dintre acestea. O primă provocare este încrederea pe care aceștia trebuie să o simtă din partea managerilor, pentru a putea avea rezultatele dorite. În acest sens, angajații trebuie să primească o oarecare flexibilitate a organizării programului de lucru, și șansa de a se implica în luarea deciziilor. Mai apoi, ne sunt conturate provocările privind apartenența, sprijinul și înțelegerea situației personale a fiecăruia.

work from home

Tot azi, aflăm din experiența programelor pe care Simona le-a derulat și încă le derulează în prezent, patru idei de bune practici pentru lideri. Astfel, aceștia trebuie să comunice și să-și alinieze așteptările cu echipa mult mai în detaliu atunci când vorbim despre work from home, să arate empatie și flexibilitate, să fie mai mult coach & mentor, decât manager și să se concentreze pe rezultate, nu pe activitatea în sine.

„A trecut deja mai bine de un an de când pandemia a declanșat  cel mai mare experiment în care, cumva peste noapte, fără o pregătire prealabilă, milioane de angajați au schimbat biroul cu masa din grădină, bucătărie sau chiar cu măsuța de cafea”. 

Simona Bortiș

Pentru a vă putea contura aceste idei, extrase din discuția de astăzi, vă invităm să ascultați în întregime acest episod despre leadership în era work from home

Leaders HUBEpisod 4